Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2014 - Anul XIX, nr. 171 (5680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sarah Dunant: „Sânge şi splendoare”

O cronică flamboaiantă a uneia dintre cele mai spectaculoase familii din istoria lumii, semnată de o maestră a ficţiunii istorice.

 

Un roman convingător, riguros şi captivant

Spre sfârşitul secolului al XV-lea, frumuseţea şi prosperitatea Italiei sunt marcate de violenţă şi corupţie, mai cu seamă la Roma şi în sânul Bisericii Catolice. Cardinalul Rodrigo Borgia îşi foloseşte influenţa cumpărându-i pe înalţii prelaţi, pentru a ajunge Papa Alexandru VI.

Un papă spaniol într-un oraş italian însă e prilej de controverse şi conflicte pe care doar calităţile de excelent strateg şi diplomat ale lui Rodrigo Borgia le pot surmonta.

Dacă familia Borgia e destinată să triumfe, acest charismatic politician, cu un imens apetit pentru femei şi distracţii, nu se va da în lături să-şi folosească propriii copii, pe Cesare şi Lucrezia, pentru a reuşi.

Spulberând miturile din jurul familiei Borgia, „Sânge şi splendoare” este un roman convingător, riguros şi captivant care reînvie o lume şi, totodată, celebrează forţa implacabilă a istoriei înseşi. Rodrigo Borgia urcă în scaunul papal începând cu anul 1492.

 

Membrii familiei Borgia scriu cu sânge un episod esenţial din istoria Romei...

Un politician abil, bun cunoscător al firii omeneşti şi mai ales al slăbiciunilor şi dorinţelor ei, Papa Alexandru VI visează să-şi atingă scopurile politice folosindu-se de membrii familiei ca de nişte simpli pioni, dar păstrându-i în jurul lui, pentru că are nevoie de tandreţea şi căldura lor.

Lucrezia Borgia este cea dintâi victimă a maşinaţiunilor politice ale tatălui ei; în vârstă de doisprezece ani când începe acţiunea romanului, ea va trece prin trei căsnicii, în drumul de la inocenţa copilăriei la experienţa dureroasă a maturităţii.

Prototip al „Principelui” lui Machiavelli, Cesare, fratele ei, a cărui iubire pentru Lucrezia e aproape incestuoasă, devine un războinic rece, calculat şi necruţător.

În cursa nebunească pentru putere şi faimă, membrii familiei Borgia scriu cu sânge un episod esenţial din istoria Romei, sursă de inspiraţie pentru nenumărate opere de artă, care au surprins splendoarea şi cruzimea secolului al XV-lea italian.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarah Dunant: „Sânge şi splendoare”.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarah Dunant: „Sânge şi splendoare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei