Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Posibilitate

Fără vize în Ucraina din ianuarie 2008

Consulul general al României la Cernăuţi, Romeo Săndulescu, a declarat, ieri, la Suceava, că, în principiu, cetăţenii români ar putea intra în Ucraina fără viză după 1 ianuarie 2008, până atunci urmând să fie finalizate formalităţile de aplicare a hotărârii părţii ucrainene.

Săndulescu a spus că ministrul de Externe al Ucrainei a anunţat în urmă cu două zile că a promovat în Guvern o lege prin care, de la 1 ianuarie 2008, cetăţenii României şi Bulgariei vor călători în Ucraina fără viză, iar ucrainenii vor avea la dispoziţie o fluidizare mai accentuată a trecerii spre România şi spre spaţiul UE,.

"Practic, în aceste momente se aşteaptă instrucţiunile de aplicare a deciziei Guvernului ucrainean în aşa fel încât această hotărâre să se aplice cât mai curând”, a spus Săndulescu.

El a menţionat că această decizie va aduce un beneficiu pentru cetăţenii români, dar că şi ucrainenii vor beneficia de facilităţi, cum ar fi vize pe perioadă mai mare şi scutirea de taxa pe viză.

"În continuare cele două consulate generale şi cel de la Cernăuţi şi cel de la Suceava vor avea activitate pentru celelalte domenii, economic, cultură, învăţământ, mai ales în spaţiul Euroregiunii Prutul de Sus”, a spus Săndulescu.

El a menţionat că dacă toate formalităţile de aplicare din partea autorităţilor ucrainene şi celor române vor fi transpuse într-o directivă expresă către consulatele generale, ea se poate aplica din data publicării acelui material.

Consulul general al României la Cernăuţi a apreciat că, în principiu, această hotărâre va intra în vigoare de la începutul anului viitor. "În principiu, de la 1 ianuarie. Poate să fie un decalaj de o săptămână, două, dar nu mai mult”, a mai spus Săndulescu.

Ucraina va suspenda regimul de vize pentru cetăţenii români şi bulgari imediat după intrarea în vigoare a acordului de facilitare a regimului de vize pentru ucraineni, semnat cu UE la 18 iunie 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără vize în Ucraina din ianuarie 2008.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fără vize în Ucraina din ianuarie 20085.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei