Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regizorul Tony Scott, autorul "Top Gun", s-a sinucis

Regizorul Tony Scott, autorul unor filme de succes precum "Top Gun", "Ultimul samaritean" şi "Valul ucigaş/ Crimson Tide", s-a sinucis duminică, aruncându-se de pe un pod din Los Angeles, a anunţat Biroul de medicină legală din oraşul american, citat de Reuters.

Tony Scott, care avea 68 de ani, a fost văzut când şi-a parcat maşina pe podul Vincent Thomas şi când a sărit în apă, duminică, în jurul orei locale 12.30.

Trupul său neînsufleţit a fost scos din apă cu puţin timp înainte de ora 15.00, a spus locotenentul Joe Bale, de la Biroul de medicină legală din Los Angeles.

Bale a mai spus că decesul lui Tony Scott este rezultatul cel mai probabil al unei sinucideri, dar o autopsie urmează să fie efectuată.

Regizor, producător, actor şi scenarist, Tony Scott s-a născut în Marea Britanie, în 1944, şi este fratele la fel de celebrului regizor Ridley Scott.

Printre filmele regizate de Tony Scott se numără "Foamea" (1983), cu Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, "Top Gun" (1986), cu Tom Cruise, "Poliţistul din Beverly Hills II" (1987), cu Eddie Murphy, "Zilele tunetului" (1990), cu Tom Cruise, "Ultimul samaritean" (1991), cu Bruce Willis şi Halle Berry, "Iubire adevărată/ True Romance" (1993), cu Christian Slater şi Patricia Arquette, "Valul ucigaş" (1995), cu Gene Hackman şi Denzel Washington, "Un admirator fanatic" (1996), cu Robert de Niro şi Wesley Snipes, "Spioni de elită" (2001), cu Robert Redford şi Brad Pitt, "Domino" (2005), cu Keira Knightley şi Mickey Rourke, "De neoprit/ Unstoppable" (2010), cu Denzel Washington.

A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe producţii de televiziune, printre care şi "The Good Wife", trofeu pe care l-a şi câştigat în 2002, pentru "The Gathering Storm". În 1995, a câştigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.

 

Hollywood-ul şi industria cinematografică europeană deplâng dispariţia cineastului Tony Scott

Personalităţi marcante de la Hollywood şi reprezentanţi de seamă ai industriei cinematografice europene deplâng tragica dispariţie a cineastului Tony Scott, care s-a sinucis aruncându-se, duminică, de pe podul Vincent Thomas din Los Angeles, informează hollywoodreporter.com.

Regizor al unor superproducţii precum "Top Gun", "Iubire adevărată/ True Romance", "Inamicul Statului/ Enemy of the State" şi "S-a furat un tren 123/ The Taking of Pelham 1-2-3", Tony Scott a fost, alături de fratele său Ridley Scott, şi un producător prolific, fiind implicat în numeroase proiecte şi parteneriate din industria cinematografică hollywoodiană.

Regizori, actori, producători de film, studenţi la actorie şi admiratori au deplâns prin mesaje postate pe Twitter moartea celebrului cineast.

"Nu vor mai exista filme de Tony Scott. Aceasta este o zi tragică", a scris regizorul Ron Howard.

"Moartea lui Tony Scott este o ştire atât de tristă. Condoleanţe familiei şi prietenilor săi", a scris, la rândul său, regizorul Jon Favreau.

"«True Romance». Scena cu Christopher Walken şi Dennis Hopper dintr-o staţie de tren din Detroit esta una clasică. Odihneşte-te în pace, Tony Scott", a scris regizorul Michael Moore.

"E o zi atât de tristă. Tony Scott, strălucitul regizor de film, a murit. «Man On Fire», cu Denzel Washington, este un film minunat", a scris actorul Peter Fonda.

"Odihneşte-te în pace, Tony Scott", a scris actorul Dylan McDermott, la fel ca actorul Peter Facinelli, care a adăugat: "Am fost un mare fan al lui Tony Scott. Îţi mulţumesc pentru toate filmele pe care le-ai făcut. Aceasta este o zi tristă".

Celebrul actor american Samuel L. Jackson a postat şi el un mesaj pe Twitter: "Să ne oprim un moment pentru a reflecta asupra vieţii şi operei lui Tony Scott. Condoleanţe familiei. Resimt din plin lipsa lui".

La rândul lor, reprezentanţii industriei cinematografice europene s-au alăturat cineaştilor de la Hollywood şi au deplâns moartea lui Tony Scott.

"Odihneşte-te în pace, Tony Scott. M-ai făcut să râd de multe ori, prietene. A fost cu adevărat un om bun", a scris pe Twitter actorul şi regizorul britanic Tim Roth.

"A fost o persoană incredibil de sensibilă, amabilă şi atât de profund umană", a spus producătoarea Rola Bauer de la Tandem Communication, care a colaborat cu Tony şi Ridley Scott la serialul de televiziune "Stâlpii pământului/ The Pillars of the Earth" şi "World Without End".

Actorul şi scenaristul britanic Stephen Fry a declarat la rândul său: "Sunt profund întristat de vestea despre dispariţia lui Tony Scott. A fost un foarte bun cineast şi unul dintre cei mai încântători şi mai modeşti oameni pe care i-am cunoscut".

"Dispariţia lui Tony Scott reprezintă o pierdere uriaşă", a scris actorul Vinnie Jones.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui Tony Scott. Aţi fost o legendă, Sir, a fost o onoare pentru noi să vă cunoaştem şi ştim deja că opera dumneavoastră va continua să reprezinte o sursă de inspiraţie", au scris reprezentanţii filialei britanice a companiei Sony Pictures.

La rândul lor, reprezentanţii studiourilor Pinewood Studios au declarat: "Gândurile noastre se îndreaptă astăzi spre familia lui Tony Scott".

"Suntem cu toţii şocaţi şi întristaţi de vestea morţii lui Tony Scott. Condoleanţe familiei sale", au declarat pe Twitter reprezentanţii BBC Films.

Compania cinematografică franceză Technicolor a postat şi ea pe Twitter un mesaj de comemorare: "Adio, Tony Scott. Aceasta este o zi de luni foarte tristă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regizorul Tony Scott, autorul "Top Gun", s-a sinucis.
 Vizualizări articol: 787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regizorul Tony Scott, autorul "Top Gun", s-a sinucis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei