Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pepe, condamnat pentru vătămare corporală

Cântăreţul de muzică latino Pepe, pe numele său adevărat Ionuţ Pascu, a fost condamnat, de instanţa Judecătoriei Sectorului 6, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămarea a doi tineri într-un bar, în aprilie 2005 şi plata a 20.000 de lei daune morale.

De asemenea, fratele său, Miguel Pascu, a primit aceeaşi condamnare şi, în plus, două luni de închisoare pentru lovire. Ambii beneficiază de suspendare a executării pedepsei, într-o perioadă de încercare de trei ani şi şase luni.

Cei doi trebuie să-i plătească avocatului Andrei Condoianis 20.000 de lei cu titlul de daune morale plus 2.418 lei cheltuieli de spitalizare.

Sentinţa Judecătoriei poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Incidentul.

Incidentul a avut loc în 19 apilie 2005, în barul Triangolo, unde persoanele lovite - avocatul Andrei Claudiu Condoianis şi Alina Corina Doroftei - închiriaseră o masă pentru a juca biliard.

Între aceştia şi Franco Pascu, nepotul lui Pepe, a izbucnit scandalul din cauza duratei de închiriere a mesei de biliard.

Procurorii au stabilit că Pepe şi fratele lui, Miguel, s-au deplasat la bar la zece minute după izbucnirea acestui scandal. În timpul audierilor, cei doi au negat că ar fi venit la faţa locului, după ce au fost sunaţi de nepotul lor, dar această apărare a fost contrazisă de declaraţia unei tinere angajată ca barman. Aceasta a povestit procurorilor că Franco Pascu a plecat din bar, revenind după zece minute, însoţit de cei doi învinuiţi.

Anchetatorii au stabilit că "declaraţiile învinuiţilor sunt nesincere şi neconcordante cu celelalte probe administrate", fiind în contradicţie cu actele medicale existente.

În certificatul medical şi în raportul de expertiză medio-legală se arată că "leziunile traumatice suferite de partea vătămată s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur, şi nu de un corp dur". Condoianis a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Circumstanţe.

În timpul urmării penale, Condoianis a cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor fraţilor Pascu din vătămare corporală gravă în cea de tentativă de omor. Prin ordonanţa 1097/P/2006 din 27 februarie 2006, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus neînceperea urmăririi penale pentru tentativă de omor, stabilindu-se că Pepe şi fratele lui nu au acţionat cu intenţia de a ucide. Acuzaţia lor a rămas cea de vătămare corporală gravă.

Între timp, Franco Pascu a făcut plângere împotriva lui Andrei Condoianis, sub acuzaţia de lovire. În 19 decembrie 2005, Tribunalul Bucureşti a hotărât achitarea lui Condoianis pentru această faptă, pe motiv că nu prezintă pericol social.

Situaţia că şi Condoianis l-a lovit pe Franco înainte de venirea în bar a lui Pepe şi a lui Miguel a fost apreciată de procurori ca circumstanţă atenuantă a provocării pentru cei doi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pepe, condamnat pentru vătămare corporală.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pepe, condamnat pentru vătămare corporală3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte