Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 59 (8588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Informația care interesează sucevenii

Lucrările la podul de la Milișăuți vor fi gata în luna iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare a podului de la Milișăuți de peste apa Sucevei au ajuns în această săptămână la un punct foarte important, cel al montării grinzilor care vor asigura structura noului pod.

Trei macarale și două trailere sunt la Milișăuți și au de turnat un total de 44 de grinzi.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat că a asistat luni dimineață, în teren, la demararea lucrărilor pentru montarea grinzilor.

”Discuțiile avute cu reprezentanții constructorului și ai beneficiarului arată că termenul de finalizare a etapei de montare a grinzilor va fi în data de 15 martie”, a transmis Alexandru Moldovan.

Lucrările de montare a acestor grinzi au fost mult întârziate din cauza faptului că amenajarea podului provizoriu, din tuburi, s-a dovedit o mare problemă pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, a cărei conducere a gândit prost încă de la început această parte a proiectului.  

Grinzile noului pod sunt plătite de constructor și aduse la Milișăuți de foarte multă vreme.

Practic, din cauza lipsei podului provizoriu, închiderea podului mare pentru lucrări a fost întârziată nu mai puțin de 14 luni (din septembrie 2022 până în octombrie 2023). 

Turnarea acestor grinzi reprezintă până la urmă o etapă a lucrării, iar ce interesează cu adevărat marea masă a sucevenilor este când va fi gata podul reabilitat, pentru a reasigura circulația în condiții normale pe DN 2H Milișăuți-Rădăuți.

Trebuie spus că în cadrul lucrărilor urmează etape importante, precum realizarea plăcii de supra-betonare, care va lega suprastructura podului, hidroizolarea, montarea de borduri și parapete, turnarea straturilor de asfalt etc.

Între firma Test Prima și administratorul de drum – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași există un termen asumat de finalizare a lucrării, data de 17 iulie 2024. Acest termen ar putea avea un decalaj în plus sau în minus de una-două săptămâni, în funcție de condițiile meteorologice din lunile care urmează, au precizat surse apropiate părților.

Așadar, podul ar trebui să fie reabilitat complet și gata de circulație în luna iulie.

Termenul nu poate fi scurtat semnificativ, având în vedere stadiul lucrării, etapele care mai sunt de parcurs, forța de muncă existentă, condițiile meteo etc.  

De exemplu, multe zile cu ploi ar putea să mai întârzie lucrarea, însă constructorul și-a asumat ca termen de finalizare mijlocul lunii iulie.

Așadar, în următoarele luni, mai este nevoie de răbdare pentru sucevenii care circulă des pe sectorul Milișăuți-Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la podul de la Milișăuți vor fi gata în luna iulie.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările la podul de la Milișăuți vor fi gata în luna iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei