Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 29 (8253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Ministrul Cadariu: Numărul turiștilor din România în anul 2022 a crescut cu 21,80 la sută în comparație cu 2021

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, consideră că reintroducerea tichetelor de vacanță pentru angajații din sistemul bugetar a fost o decizie foarte bună, care s-a concretizat prin creșterea numărului de turiști. „Anul 2022 confirmă că România este o destinație turistică rezilientă și că am luat cea mai bună decizie privind reintroducerea voucherelor de vacanță pentru cei din sectorul bugetar, împreună cu prim-ministrul liberal Nicolae Ciucă”, a spus Constantin Daniel Cadariu.

El a arătat că încă de la preluarea mandatului de ministru a avut ca obiectiv încurajarea românilor să își descopere sau să redescopere România. „Cred cu tărie că fiecare român poate fi ambasadorul țării noastre și fiecare dintre noi își poate convinge confrații că avem cu ce ne mândri”, a subliniat ministrul Antreprenoriatului și Turismului. El consideră că cifra cea mai bună este cea care arată că fluxul turiștilor români din unitățile de cazare din decembrie 2022 a fost aproape la același nivel cu cea din decembrie 2019, chiar dacă nu a fost zăpadă, diferența fiind de mai puțin de 1%.

„Înseamnă că avem și mai mult unde să creștem. Iar cel mai bine vedem și pe zona turiștilor străini, unde, deși am depășit pragul de 1,5 milioane, prag pe care l-am stabilit la început de an, mai avem de recuperat un decalaj de 40% față de 2019”, a declarat Cadariu. El și-a exprimat speranța că schema de incoming pe care Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat-o de la 1 ianuarie pentru a veni cu soluții concrete, „fără vorbe multe” și care este disponibilă tot anul, timp de 5 ani, va rezolva parțial această necesitate. Constantin Daniel Cadariu a adăugat că potrivit datelor oficiale, față de 2021, cifrele din 2022 arată că numărul turiștilor din România a crescut cu 21,80%.

„Am încredere în români, în antreprenorii de pe teritoriul țării noastre, că vor continua dezvoltarea acestui segment economic și că vom fi și mai uniți pentru a ne proteja imaginea țării și o vom promova așa cum merită”, a încheiat ministrul Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cadariu: Numărul turiștilor din România în anul 2022 a crescut cu 21,80 la sută în comparație cu 2021.
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Cadariu: Numărul turiștilor din România în anul 2022 a crescut cu 21,80 la sută în comparație cu 20210.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei