Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 10 (8234)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentințe definitive

Au tâlhărit un câștigător de la păcănele și au de stat la pușcărie între 3 și 5 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru indivizi care au comis în luna martie a anului trecut o tâlhărie la Ostra, victima fiind atacată în casă și deposedată de o borsetă în care avea o sumă mare de bani, pe care o câștigase anterior la o sală de jocuri, și-au aflat pedepsele finale prin sentința de vineri, 13 ianuarie, a Curții de Apel Suceava. Pedepsele sunt cele stabilite de judecătorii de la Gura Humorului, cu ușoare modificări la unul dintre autori. Cei patru au de executat între 3 ani și 5 ani și 3 luni de închisoare, pedepse importante așadar, pe măsura faptelor am spune.

Pe 13 martie anul trecut, polițiștii de la Ostra au fost sesizați verbal de un localnic de 41 de ani, care a anunțat că în noaptea precedentă mai multe persoane au intrat în locuința sa, l-au agresat și i-au sustras suma de 55.000 de lei.

Bărbatul prădat stătea într-o locuință pusă la dispoziție de Primăria comunei Ostra, după ce i-a ars casa.

Bărbatul era cunoscut în zonă ca un împătimit al jocurilor de noroc. Ulterior, s-a stabilit că acesta câștigase suma pe care o avea în casă la săli de jocuri din Ostra, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc. Informația că acesta a câștigat a ”transpirat” în mediul infracțional din zona Frasin - Gura Humorului.  

Pe acest fond, pe timp de noapte, bărbatul s-a trezit în casă cu patru bărbați, care l-au deposedat prin amenințare de borseta pe care o avea la brâu. În borsetă, bărbatul avea suma de 55.000 de lei, a declarat acesta inițial.   

Poliția orașului Frasin a continuat cercetările în acest caz grav de furt prin violență, iar pe 13 aprilie a obținut mandat pentru a efectua șase percheziții domiciliare, fiind ridicate mai multe bunuri și obiecte care au adus probe în plus. Perchezițiile s-au derulat la Frasin și Gura Humorului.

În prima fază a anchetei, Octavian Andrei Bălici și Dumitru Ionuț Pazar au fost puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, în timp ce Sebastian Adrian Coclici și Cristian Filip Calancea, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

Cei patru au fost ulterior arestați preventiv, unul dintre ei după ce a fost prins pe la Botoșani.

Conform sentinței judecătorilor, Sebastian Adrian Coclici are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare, Cristian Filip Calancea - 5 ani și 3 luni de detenție, Dumitru Ionuț Pazar – 4 ani de închisoare, iar cel mai ușor a scăpat inculpatul Octavian Bâlici – 3 ani de închisoare.

Toți patru au fost condamnați pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Partea vătămată din dosar s-a constituit parte civilă față de cei patru cu suma de 26.700 de lei, parte din prejudiciu care a rămas probabil nerecuperat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au tâlhărit un câștigător de la păcănele și au de stat la pușcărie între 3 și 5 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au tâlhărit un câștigător de la păcănele și au de stat la pușcărie între 3 și 5 ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei