Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 304 (8221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Primăria Horodnic de Sus a sărbătorit în premieră „cuplurile de aur” din comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Horodnic de Sus a sărbătorit în premieră „cuplurile de aur” din această comună. În a doua zi a Crăciunului, Primăria și Consiliul Local Horodnic de Sus au organizat un eveniment special pentru toate cuplurile din comună care au peste 50 de ani de căsătorie. Sărbătorirea „cuplurilor de aur” a fost găzduită de casa de cultură din Horodnic de Sus în prezența familiilor celor aniversați, a consilierilor locali și a unui număr foarte mare de locuitori ai comunei.

În deschiderea evenimentului, primarul comunei, Valentin Luță, le-a mulțumit tuturor pentru prezența la acest moment festiv. „Dumneavoastră vă datorăm prezența noastră în comuna Horodnic de Sus. Văd aici în față întreaga comunitate, generație după generație, iar dumneavoastră ați demonstrat ce este dragostea, iubirea, ce este răbdarea. Nu putem începe fără a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru că suntem împreună, pentru că ați ajuns aceste zile frumoase, aceste zile de înaltă trăire sufletească. Să fiți sănătoși și să vă dea Dumnezeu mântuire”, le-a transmis Valentin Luță cuplurilor sărbătorite.

A urmat apoi o slujbă religioasă de binecuvântare oficiată de doi preoți din Horodnic de Sus, iar primarul comunei le-a spus cuplurilor care au împlinit cel puțin 50 de ani de căsătorie că ei sunt „stâlpii Horodnicului”, un exemplu pentru întreaga comunitate. „Mă înclin în fața dumneavoastră și mă rog bunului Dumnezeu să ne dea și nouă, celor tineri, posibilitatea să ajungem la Nunta de Aur. Condiția supremă pentru a ajunge la această nuntă este credința în Dumnezeu. Am crescut lângă bunica, Dumnezeu să o odihnească, și lângă bunicu și știu cum este viața dumneavoastră. Știu că nu începeți ziua fără să vă puneți în genunchi și să vă rugați la Dumnezeu. Știu că nu vă așezați la masă fără să îi mulțumiți lui Dumnezeu pentru bucata de mămăligă pe care ați pus-o pe masă. Pentru că ați trăit vremuri grele, nu ca noi, cei de astăzi, pentru că noi trăim în huzureală și nu prețuim. Dumneavoastră ați prins și război, și evacuare, și multe alte necazuri. Și de aceea prețuiți pâinea pe care o aveți pe masă, prețuiți cana de apă pe care o beți, și totdeauna făcea bunica cruce pe găleata cu apă, mulțumind astfel lui Dumnezeu pentru darul pe care îl primea în fiecare zi. Știu, cunosc viața dumneavoastră pentru că am trăi alături de astfel de oameni. Pentru că simt eu că ne-ați transmis nouă, celor tineri, acea dragoste pe care ați avut-o față de țară, față de comunitate, față de ceea ce este frumos și plăcut lui Dumnezeu”, a spus Valentin Luță.

 

Cel mai longeviv cuplu a împlinit anul acesta 66 de ani de căsătorie

Primarul din Horodnic de Sus a adăugat că exemplul acestor cupluri de aur trebuie să fie „lumina noastră, a generațiilor care urmăm după dumneavoastră”. „Un bărbat care își iubește femeia așa cum și Hristos își iubește Biserica niciodată nu va jigni, nu va dori să îi fie rău. O femeie care își iubește soțul și îl respectă, la fel același lucru îl face. Dumneavoastră ați făcut aceste lucruri pentru că altfel nu erați astfel împreună. Nu e ușor. E nevoie de jertfă, de multă-multă răbdare”, a mai transmis Valentin Luță.

Pe tot parcursul festivității, acesta le-a îmbrățișat și a avut cuvinte de recunoștință atât față de „miresele” aniversate, dar și față de soții acestora, precizând că fiecare cuplu în parte este un adevărat model de urmat. După cuvântul său, Valentin Luță a premiat în numele Primăriei și al Consiliului Local peste 50 de „cupluri de aur”, fiecare primind câte o plachetă aniversară, un buchet de flori și un premiu în bani. Dintre toate cuplurile premiate s-au evidențiat două, care au peste 65 de ani de căsătorie. Este vorba despre familiile Maria și Iacov Calance, care anul acesta au împlinit 66 de ani de căsătorie, și Ana și Ioan Lungoci, cu 65 de ani de căsătorie. La final, primarul Valentin Luță a rechemat-o pe scenă pe una dintre miresele premiate, fiind vorba despre „mama mea după soție”, care a aruncat în sală buchetul miresei, așa cum este tradiția la finalul unei nunți.

De precizat că tot în cadrul aceluiași eveniment, la final, primarul Valentin Luță a premiat și un tânăr sportiv din comună, Ciprian Costîn, multiplu medaliat național și internațional la atletism. 

Sărbătoarea „cuplurilor de aur” din Horodnic de Sus s-a încheiat cu un spectacol organizat special pentru aceștia, precum și cu un frumos foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Horodnic de Sus a sărbătorit în premieră „cuplurile de aur” din comună.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Horodnic de Sus a sărbătorit în premieră „cuplurile de aur” din comună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei