Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 278 (8195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sezonul rece

Calorifere electrice în câteva școli din Rădăuți, pentru a compensa căldura insuficientă dată de centrala orașului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sezonul rece a adus o serie de neplăceri în câteva unități școlare din municipiul Rădăuți, unde căldura nu este furnizată în parametri normali.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, o parte din școli sunt încălzite și cu calorifere electrice sau aparate de aer condiționat pentru a compensa căldura insuficientă din calorifere.

Potrivit IȘJ, centrala orașului funcționează la 35% din capacitate.

„Unde e nevoie, în câteva grădinițe sau unități mai mici, conectate la rețeaua termică centralizată din municipiu, mai funcționează calorifere electrice, pentru a se asigura o temperatură optimă. Nu sunt elevi sau preșcolari care să desfășoare orele în săli neîncălzite. Este o situație de provizorat, însă s-au găsit soluții pentru ca temperaturile din clase să fie optime”, a menționat Daniela Ceredeev, purtătoarea de cuvânt a IȘJ Suceava.

 

Județul Suceava, fruntaș la numărul de școli încălzite cu lemne

Cât privește celelalte școli din județ, Ceredeev a menționat că Inspectoratul Școlar a efectuat două controale privind aprovizionarea cu lemne a școlilor, nefiind semnalate probleme.

„Unitățile de învățământ care au centrale pe lemne sunt aprovizionate corespunzător cu combustibil, deci nu ar trebui să existe probleme în sezonul rece. Chiar există un excedent, având în vedere că în ultimele două ierni, nu toate cursurile s-au desfășurat cu prezență fizică”, a mai explicat Daniela Ceredeev.

Potrivit unor centralizări realizate de edupedu.ro, în peste 40% dintre unitățile de învățământ din România încălzirea este asigurată cu lemne. Este vorba de aproape 7.300 de școli și grădinițe, iar cele mai multe unități de învățământ care folosesc lemnele sau cărbunii pentru încălzire sunt în județul Suceava. Informațiile publicate de edupedu.ro arată că 541 de unități școlare se încălzesc cu combustibil solid.

Iașul este al doilea județ cu cele mai multe unități de învățământ care folosesc lemnul sau cărbunele. În Iași sunt 416 unități de învățământ care utilizează lemnul. În județul Botoșani sunt 391 de școli și grădinițe care au centrale termice pe lemne sau sobe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calorifere electrice în câteva școli din Rădăuți, pentru a compensa căldura insuficientă dată de centrala orașului.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Calorifere electrice în câteva școli din Rădăuți, pentru a compensa căldura insuficientă dată de centrala orașului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei