Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 277 (8194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Gara Burdujeni, închisă noaptea pentru a dezvăța oamenii străzii de obiceiul de a înnopta în sală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regionala CFR Iași a dispus recent ca gările principale din subordine să fie închise pe timp de noapte, în intervalele orare în care nu există trenuri în circulație. În cazul Gării Suceava (Burdujeni) măsura de închidere a fost stabilită între orele 23.45 și 4.00, când nu există trenuri în circulație. Gara mare se închide după ce pleacă ultimul tren spre București (trenul Vatra Dornei – București Nord), respectiv după ce sosește ultimul tren dinspre Capitală.

Printre scopurile acestei măsuri sunt cele legate de economie, dar și de menținerea unui climat de normalitate și curățenie.

Anterior, polițiștii Serviciului Județean Transporturi Suceava au solicitat în scris celor de la CFR să ia măsura închiderii gării pe timp de noapte, pentru a limita problema oamenilor străzii care se adunau și câte 20-30 în nopțile geroase.

Polițiștii au explicat atunci că cei care își petrec noaptea în gară nu ar mai fi tentați să vină deloc dacă aceasta s-ar închide câteva ore. Aparent, din exterior, poate ar părea o măsură inumană, însă trebuie spus că de cele mai multe ori oamenii străzi pur și simplu refuzau să părăsească gara pentru a merge în adăpostul de noapte de la Biserica „Sf. Vineri”. Iar cum gara era deschisă, oamenii nu puteau fi scoși cu forța, pentru că nu exista bază legală.

În plus, călătorii care ajung în gară au dreptul să aștepte trenul în condiții decente, nu cum au fost în ultimii ani.

Datele de atunci ale polițiștilor arătau că cei care se adunau aproape seară de seară în gară, iarna, nu erau din județul Suceava, ci din Pașcani, Iași, Focșani, Botoșani, chiar Craiova sau Teleorman.
Paradoxal poate, numărul destul de mare de suceveni care au vrut să ajute și au venit periodic cu alimente și băuturi calde în gară a dus la amplificarea acestui fenomen. Așa se explică de ce unii oameni ai străzii au preferat să stea în gară decât să meargă la un adăpost de noapte, chiar de au fost invitați expres acolo.
De precizat și că pentru cazurile în care sunt călători cu bilete care au nevoie să stea peste noapte în gară, în așteptarea unui tren de dimineață, la cererea lor, va fi deschisă sala de așteptare de la peron, de lângă Postul de Poliție TF din gară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gara Burdujeni, închisă noaptea pentru a dezvăța oamenii străzii de obiceiul de a înnopta în sală.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Gara Burdujeni, închisă noaptea pentru a dezvăța oamenii străzii de obiceiul de a înnopta în sală5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei