Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 229 (8146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziție

Ion Lungu susține majorarea salariilor sub 3.000 de lei în primării, dar nu și pe cele ale primarilor, viceprimarilor și directorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că i se pare necesară majorarea salariilor angajaților din primărie care au salarii nete (în mână) sub 3.000 de lei, dar nu consideră că este cazul să fie majorate salariile primarilor, viceprimarilor, directorilor, secretarului și ale șefilor de servicii. „Categoriile la care se face mărirea de salarii – primari, viceprimari, președinți de consilii județene, vicepreședinți - au salarii destul de bune. Într-adevăr, în primărie sunt categorii de salariați care au salarii nete, în mână, sub 3.000 de lei, cei care sunt la început - debutanți, referenți, consilieri, muncitori la Domeniul public, angajații contractuali. Ei au salarii mici, pleacă acasă cu 2.300-2.400 de lei net pe lună. Dar nu e cazul la primar, viceprimari, directori în primărie, secretarul. La categoriile de persoane la care se majorează acum nu era necesară. Am fost folosiți în acest proiect, nimeni nu ne-a întrebat. Noi n-am solicitat, nimeni nu ne-a întrebat”, a declarat, miercuri, Ion Lungu, în conferință de presă. Acesta a subliniat că primarii de reședințe de județ nu au solicitat „niciodată, dar niciodată” creșterea salariilor la primari.

Întrebat dacă știe care este salariul pe care îl primește un angajat debutant în mediul privat, primarul a răspuns că nu știe, dar crede că „salariul minim, probabil”.

În opinia primarului, discrepanța salariilor între angajații din sistemul bugetar și cei din mediul privat a dus la „lucruri anormale”, printre care și la criza forței de muncă. „Foarte mulți au plecat în Occident, care au prins un loc la bugetari au rămas la bugetari. Noi vrem să facem performanță în primărie, avem atâtea fonduri europene, vrem să formăm corpuri profesioniste de funcționari publici. Vine un arhitect în primărie, debutant, îi dai 3.000 de lei? De asta nu avem arhitecți în primărie. Trebuie ca și pentru început să fie salarii bune, să-i dai o șansă celui care vine să-și facă o carieră. Dar la primar, viceprimari, șefi de serviciu, directori nu-i cazul de majorări”, consideră primarul municipiului Suceava.

Întrebat câți dintre angajații de la primărie fac parte din aceeași familie, Ion Lungu a răspuns: „n-am fost curios să știu”, dar știe că sunt mai multe astfel de familii. „Nu-i recomandat, dar nu-i ilegal. Unii au mai venit pe parcurs, pe unii i-am găsit în primărie. Asta-i viața. Nu cred că ăsta este lucrul cel mai important. Important este să facă performanță, să aibă eficiență”, a afirmat primarul, care a promis că va face publică situația familiilor de angajați din primărie.

În ceea ce-l privește, acesta a spus că salariul său brut este de 18.700 de lei, la care se adaugă  25% spor de fonduri europene și ajunge la 20.300 de lei, din care îi rămâne un venit net (în mână) de 13.000 de lei. „Am avut salarii și mai mari. Când eram director la combinatul de celuloză și hârtie aveam salariul cel mai mare din județ, adică sunt învățat cu salarii mari, nu-i chiar așa un șoc”, a precizat Ion Lungu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu susține majorarea salariilor sub 3.000 de lei în primării, dar nu și pe cele ale primarilor, viceprimarilor și directorilor.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Lungu susține majorarea salariilor sub 3.000 de lei în primării, dar nu și pe cele ale primarilor, viceprimarilor și directorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Storceag de sturion Ingrediente:Supă rezultată de la 2-3 kg din tacâmuri de peşteSturion ( Păstrugă, Nisetru)1,5 kgȚelină, păstârnac, morcov, ardei gras alb, ceapă, cartofi, smântână dulce (32%) 0,5 kgZeama de la 2-3 lămâiMărar proaspăt și... Citeşte