Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 161 (8078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La proces

Aproape 200 de salariați au dat în judecată Spitalul Municipal Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal Rădăuți a fost acționat în instanță de mai mulți salariați care revendică o serie de drepturi financiare. Este vorba de 188 de salariați ai Spitalului Municipal Rădăuți care își cer în instanță diferențele salariale generate de încadrarea eronată a personalului format din brancardieri, infirmiere, îngrijitoare și personal administrativ respectiv TESA într-o altă categorie de personal decât familia ocupațională sănătate.

Cei aproape 200 de angajați sunt reprezentați de avocatul Traian Andronachi, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți. În acțiunea deschisă la Tribunalul Suceava, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, sunt evocate și alte decizii ale instanțelor de judecată din țară, în care salariații de la alte spitale au câștigat drepturile pe care le revendică acum și cei de la unitatea medicală din Rădăuți. ”Sunt drepturi care le-au fost tăiate oamenilor în mod eronat. Este fără dubiu faptul că personalului fără specialitate medicală (TESA, muncitori și personal de deservire) din cadrul acestei unități sanitare îi sunt aplicabile prevederile Anexei VII din Legea nr. 153/2017. Ca atare, cred că acțiunea în instanță va avea câștig, mai ales că există și exemple concrete în țară în care oamenii și-au câștigat exact aceleași drepturi revendicate de salariații Spitalului Municipal Rădăuți”, a arătat avocatul Traian Andronachi.

La unitatea medicală din Rădăuți erau angajați la începutul anului trecut 587 de oameni, iar acum numărul acestora a ajuns la aproape 650, ceea ce înseamnă că o treime din salariați sunt în conflict cu angajatorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de salariați au dat în judecată Spitalul Municipal Rădăuți.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 200 de salariați au dat în judecată Spitalul Municipal Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei