Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 87 (8004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Copii, tineri, părinți și profesori, așteptați sâmbătă la procesiunea „Floriile copiilor”, în cadrul Pelerinajului de Florii organizat de Arhiepiscopia Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copii, tineri, părinți și profesori, cu toții sunt așteptați sâmbătă, 16 aprilie 2022, începând cu ora 15:30, în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, la procesiunea „Floriile copiilor”, în cadrul Pelerinajului de Florii organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Procesiunea va începe la Catedrala „Nașterea Domnului” Mărășești din municipiul Suceava, la ora 15:30, când un sobor de clerici, condus de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va oficia slujba Vecerniei Floriilor și va binecuvânta ramurile de salcie, care vor fi împărțite apoi credincioșilor prezenți. Răspunsurile la strană vor fi date de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

Se va pleca, în continuare, de la Catedrala Mărășești în pelerinaj către Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, unde va avea loc prima oprire a procesiunii, pe Strada Mărăști și Strada „Mihai Eminescu”. Apoi traseul va continua pe Strada „Nicolae Bălcescu” și Bulevardul „Ana Ipătescu”, următoarea oprire fiind Biserica „Învierea Domnului”. Procesiunea se va îndrepta pe Strada Mitropoliei către Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, alaiul fiind întâmpinat aici de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor. Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale.

 

Participanții sunt îndemnați să poarte costum popular sau măcar câte o piesă de vestimentație din portul tradițional

Inspectorul școlar pentru religie, prof. Daniela Ceredeev, coordonator de proiect, îndeamnă participarea elevilor la procesiune, însoțiți de părinții și de profesorii lor. „Vă transmitem și dorința organizatorilor ca participanții să poarte costum popular sau măcar câte o piesă de vestimentație din portul tradițional, procesiunea dorindu-se a fi și un prilej de afirmare a identității naționale și spirituale. Pelerinajul de Florii este un eveniment la care vor lua parte ierarhii eparhiei, preoți, profesori, monahi, monahii, dar și credincioși, între care copii și tineri din Școlile de Duminică și din Centrele de Tineret Ecclesia ale eparhiei noastre”, a completat inspectorul Daniela Ceredeev.

Am mai aflat de la prof. Daniela Ceredeev că în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, declarat astfel în Patriarhia Română de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și în vederea dezvoltării unor competențe generale și specifice, dezirabile în dezvoltarea profilului de formare al elevului – conform Programelor școlare ale disciplinei religie, Inspectoratul Școlar Județean Suceava se alătură evenimentului „Pelerinajul de Florii” și recomandă implicarea copiilor și tinerilor, alături de profesori și de părinți, în astfel de activități care asigură participarea activă la viața spirituală a comunității.

Linkul de confirmare a participării la „Floriile copiilor”, în cadrul Pelerinajului de Florii organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților:

https://forms.gle/EsvYaxVgEd5fGya56

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii, tineri, părinți și profesori, așteptați sâmbătă la procesiunea „Floriile copiilor”, în cadrul Pelerinajului de Florii organizat de Arhiepiscopia Sucevei.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii, tineri, părinți și profesori, așteptați sâmbătă la procesiunea „Floriile copiilor”, în cadrul Pelerinajului de Florii organizat de Arhiepiscopia Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei