Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 12 (7929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârzieri

Autostrada A7 de la Pașcani la Siret a început cu întârzieri mari la lucrările de foraj pentru stabilirea calității terenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere aplică deja penalități de întârziere firmei care realizează forajele pentru stabilirea calității terenului de pe traseul viitoarei autostrăzi A7, pe tronsonul Pașcani – Suceava – Siret. Anunțul a fost făcut de conducerea CNAIR după o întâlnire în cadrul căreia a fost analizat stadiul proiectelor de infrastructură rutieră din regiunea Moldovei. La ședință au participat directorul CNAIR, Cristian Apostol, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alți reprezentanți ai autorităților locale, societății civile și ai firmelor care au contracte pentru realizarea proiectelor din această zonă a țării. După ședință, conducerea CNAIR a transmis că toți cei prezenți au ridicat problema întârzierilor mari existente pe anumite obiective și au reclamat faptul că firma Search Corporation, care realizează lucrările de forare și pe tronsonul autostrăzii A7 de la Pașcani la Siret, tergiversează nejustificat termenele contractuale. În aceste condiții, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a solicitat imperativ reprezentantului Search Corporation să ia toate măsurile necesare pentru recuperarea întârzierilor înregistrate.

CNAIR a prezentat și o situație la zi a stadiului fiecărui tronson în parte. Astfel, pentru autostrada Pașcani – Suceava, cu o lungime de 61,86 kilometri, contratul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic este în derulare, valoarea acestuia fiind de 11,72 milioane de lei, fără TVA. Potrivit aceleiași surse, investigațiile geotehnice au fost începute în luna septembrie 2021, însă au fost sistate în perioada 20 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022. Până în prezent au fost realizați aproximativ 2.405 m din totalul de 9.256 m pe care trebuiau efectuate foraje. „Ritmul este nesatisfăcător pentru că prestatorul nu reușește să mobilizeze în teren numărul de utilaje asumate în cadrul ofertei depuse. În aceste condiții au fost instituite mecanismele contractuale, iar în prezent, prestatorul acumulează penalități de întârziere în cuantum de 0.001 % din valoarea de contract / zi de întârziere”, a transmis CNAIR, care a mai informat că în momentul de față pe acest tronson sunt mobilizate în teren doar patru din cele cinci instalații de forat declarate în oferta tehnică.

 

Pe tronsonul Suceava – Siret, lucrările de forare au fost sistate în totalitate

Lucrurile stau mai rău pe tronsonul de autostradă/drum expres de la Suceava la Siret, cu o lungime totală de 56,17 kilometri și aici fiind în derulare contractul de elaborare a studiului de fezabilitate  și a proiectului tehnic. CNAIR a arătat că pe acest tronson investigațiile geotehnice au fost începute în luna august 2021, însă la finalul lunii decembrie, firma care realizează lucrările a transmis că instalația cu care face forajele a fost relocată pe zona Pașcani – Suceava. De la Suceava la Siret, până în prezent au fost realizați aproximativ 1.040 metri liniari de foraj din totalul de 8.164 m necesari, CNAIR considerând că și aici ritmul lucrărilor este nesatisfăcător. Mai mult, potrivit acelorași surse, în prezent pe acest tronson nu este mobilizată nici o instalație de foraj în teren, din cele cinci instalații declarate în cadrul ofertei tehnice. Și pentru acest tronson, firmei care realizează lucrările de foraj i se aplică deja penalitățile de întârziere stabilite pentru porțiunea Pașcani – Suceava.

 

Autoritățile locale trebuie să aleagă între două variante de traseu pentru drumul expres Vatra Dornei – Suceava

Nu în ultimul rând, conducerea CNAIR a făcut referire și la drumul de mare viteză dintre Vatra Dornei și Suceava, cu o lungime de 107 kilometri, pentru care este în derulare contractul de elaborare a studiului de fezabilitate. Pentru acest proiect, CNAIR a informat că a fost începută deja etapa de consultare publică a variantelor de traseu propuse, fiind solicitate punctele de vedere ale autorităților locale cu privire la două variante pentru acest drum expres. Imediat după stabilirea și avizarea traseului optim va începe campania de realizare a investigațiilor de teren, precum și activitățile de obținere a Certificatului de Urbanism și a Acordului de Mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autostrada A7 de la Pașcani la Siret a început cu întârzieri mari la lucrările de foraj pentru stabilirea calității terenului.
 Vizualizări articol: 1948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Autostrada A7 de la Pașcani la Siret a început cu întârzieri mari la lucrările de foraj pentru stabilirea calității terenului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei