Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 299 (7911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Emoție și dăruire

„Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, colindați de elevi de la Soloneț

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca au fost colindați marți, 21 decembrie, de mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Ioan V. Rachieru” Soloneț, comuna Todirești.

Elevii clasei a V-a,îndrumați de prof. de limba română Rodica Mureșan, coordonatorul școlii, și de prof. de muzică Dragomir Chiseliță, au dorit să le facă o bucurie „bunicilor” de la Solca, oferindu-le un „buchet” de colinde, interpretate cu multă sensibilitate, dar și daruri.

Copiii au fost însoțiți și de părinți, oameni generoși din Soloneț, care s-au gândit că în preajma sărbătorilor de iarnă nu se cade să mergi în vizită fără să oferi un dar. Așa că le-au adus bătrânilor de la Solca produse alimentare neperisabile (ulei, zahăr, conserve, orez, paste etc.) și alte daruri. Gestul copiilor, al părinților și al profesorilor însoțitori i-a emoționat pe „bunicii” de la Solca, care, împreună cu conducerea centrului, au mulțumit oaspeților pentru colinde și daruri, transmițându-le acestora respect și prețuire pentru că și-au deschis inima și sufletul către ei.

În preajma sărbătorilor de iarnă, „bunicii” de la Solca primesc mulți vizitatori, oameni care fac donații, care le oferă daruri bătrânilor, pentru a le mai atenua din durerea singurătății. Aceste vizite la „bunici”, dar și donațiile ar trebui să se facă pe tot parcursul anului, pentru că vârstnicii au nevoie mereu de dragostea și atenția noastră, iar lipsurile materiale le pot îngreuna existența. Ce nimerite sunt aceste versuri din colinda „Ce bucurie ar fi”: „Dacă-n fiecare zi,/ Crăciunul ar veni, / Ce bucurie ar fi, / Dacă-n fiecare zi, / Crăciunul ar veni, / Mai buni poate am fi. / Ce bucurie ar fi. / Daruri multe să primim, / Dar şi noi să dăruim, / Mult belşug şi spor în case,  /Sărbători cât mai frumoase”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, colindați de elevi de la Soloneț.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, colindați de elevi de la Soloneț0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei