Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 287 (7899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Recunoaștere

Suceveanca Diana Cărceanu, decorată de președintele României cu „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Diana Cărceanu, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași, în anul II, a fost decorată, marți, de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler. După ceremonie, Diana a declarat că este onorată de conferirea acestei distincții, de la cel mai înalt nivel, și a dorit să le transmită mulțumiri celor alături de care a pornit pe drumul voluntariatului în misiuni de salvare de vieți. „Le mulțumesc celor de la ISU Suceava pentru că ei, acolo, au pus bazele pasiunii mele pentru medicină și medicina de urgență. La Iași m-am perfecționat, dar începutul a fost la Suceava. Medicina de urgență este drumul meu”, a afirmat tânăra.

Diana s-a înscris în programul de voluntariat „Salvator din pasiune” încă de la debutul acestuia, în 2016, pe când era elevă la Colegiul Național „Petru Rareș” și avea doar 16 ani. A fost în prima serie de voluntari pregătită de ISU Suceava și a acumulat mii de ore de pregătire și activitate pe mașinile SMURD, participând la sute de intervenții. După admiterea la Medicină, tânăra face voluntariat în continuare, la ISU Iași.

În urmă cu 3 ani, când era încă elevă la „Petru Rareș”, ea declara pentru Monitorul de Suceava că s-a înscris în programul „Salvator din pasiune” „din dorinţa de a ajuta oameni şi pentru medicină” și că aceasta a fost „o oportunitate de a învăţa mai mult, de a face primii paşi în acest domeniu”. „Și înainte doream să dau la medicină şi voiam să aleg medicina de urgenţă, dar acum s-a clarificat acest lucru şi ştiu că asta este pentru mine”, ne spunea atunci cu convingere Diana. Deși nu-i cerea nimeni asta, după cursurile de la şcoală venea circa 5 ore/zi la ISU, de două, trei ori pe săptămână, în zilele de weekend câte 8 ore, iar în vacanţe, aproape în fiecare zi.

Acum spune că reușește să îmbine la fel de bine studiul la facultate și orele de voluntariat la ISU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Diana Cărceanu, decorată de președintele României cu „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanca Diana Cărceanu, decorată de președintele României cu „Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului şi Angajament Social” în grad de Cavaler5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei