Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 255 (7867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiec Erasmus+, Key Action 2, Strategic Partnerships for Schools Only, ,, My Grandma’s Toys”, desfăşurat în localitatea Augusta, Sicilia, Italia

În perioada 25 – 29 octombrie 2021, cinci elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Chisăliţă Fabian – Ionuţ, Lucaci Maria – Cătălina, Murărescu Darius, Corodescu Sebastian şi Rusu Brianna – Ioana, însoţiţi de către prof. Mazilu Mirela – Florentina (coordonatorul proiectului la nivel de şcoală), prof. Bobric Petronela (directorul instituţiei) şi prof. Irimia Liviu, au participat la activităţile derulate în cadrul proiectului Erasmus+, Key Action 2, Strategic Partnerships for Schools Only, ,, My Grandma’s Toys”, număr de referinţă 2019 – 1 – T01 – KA229 – 074560_6, desfăşurat în localitatea Augusta, Sicilia, Italia.

            Şcoala gazdă, 4oIstituto Comprensivo ,,D. Costa”, a funcţionat ca un mediu de interferenţe culturale şi tradiţionale între elevi din Italia, Portugalia, Spania, România şi Turcia (ţara coordonatoare a proiectului). De menţionat este şi  participarea  a două cadre didactice din Bulgaria.

            Activităţile propuse de către organizatori s-au pliat pe tema proiectului, având un caracter variat, înscriindu-se în tipologia indoor, cât şi outdoor. Astfel, elevii au avut oportunitatea de a participa la cursuri de dans, la un workshop cu bunicii elevilor italieni, unde au împărtășit experienţe legate de copilărie, prin jocuri specifice fiecărei ţări si de a se întrece într-o competiţie sportivă a catapultelor. Jocurile prezentate de elevii noştri – Pif – paf, Telefonul fără fir, Ţările - au fost bine primite de către ceilalţi participanţi. Apreciată a fost şi experienţa socializării cu copiii italieni în cadrul familiilor acestora, ocazie cu care s-au îmbunătățit competențele de comunicare în limba engleză. Nu au lipsit excursiile în împrejurimi, aşa cum a fost cazul vizitării oraşului antic Syracuza şi a insulei Ortigya, ce a oferit participanţilor posibilitatea de a se bucura de exponatele Muzeului Arheologic şi cel al Păpuşilor şi de a admira construcţii istorice, cum ar fi, Biserica Santa Lucia şi Catedrala sau atracţii turistice, de genul Fântânei Aretusa.

            Cadrul istoric şi geografic al Siciliei cu un specific aparte, a produs o vie emoţie elevilor şcolii noastre, o parte a lor fiind la prima experienţă Erasmus+. Scopul proiectului a fost atins, astfel că, întâlnirea din Sicilia a contribuit la consolidarea şi promovarea dimensiunii europene în şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiec Erasmus+, Key Action 2, Strategic Partnerships for Schools Only, ,, My Grandma’s Toys”, desfăşurat în localitatea Augusta, Sicilia, Italia.
 Vizualizări articol: 367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiec Erasmus+, Key Action 2, Strategic Partnerships for Schools Only, ,, My Grandma’s Toys”, desfăşurat în localitatea Augusta, Sicilia, Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei