Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 228 (7840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Urbanism

Investiție de peste 5 milioane de euro, pe un teren viran din cartierul George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Realizarea unei investiții în valoare de peste 5 milioane de euro, care ar aduce o transformare totală unei ample zone din cartierul sucevean George Enescu, a intrat în linie dreaptă, documentația de urbanism necesară fiind în curs de eliberare de către Primăria Suceava.

Construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Suceava, prin Compania Națională de Investiții, cu beneficiar final Tribunalul Suceava, se va face pe un teren viran de lângă Liceul cu Program Sportiv, acordat în urmă cu 27 de ani Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, în vederea unui sediu administrativ pentru poliţie, cu locuinţe de serviciu şi parcări auto.

Dar cum proiectul respectiv a fost “îngropat”, fiind cumpărat un alt sediu, terenul a rămas în paragină, transformându-se într-o groapă de gunoi/maidan plin de bălării.

În cele din urmă, municipalitatea suceveană a făcut demersurile necesare pentru anularea concesiunii către IPJ, oferind terenul în folosință gratuită Ministerului Justiției, pentru a construi un nou sediu al Judecătoriei Suceava.

În acest fel, s-a evitat aglomerarea zonei din spatele Tribunalului și din laterală (inclusiv o parte a Parcului Trei Bărboși) cu o nouă construcție, care ar fi trebuit făcută acolo, pe terenul aflat în proprietatea Ministerului Justiției.

 

Complex de clădiri

Proiectul de realizare a noului sediu al Judecătoriei Suceava cuprinde de fapt amenajarea unui complex de cinci clădiri, cu dimensiuni diferite, cea mai mare fiind cu șase niveluri – parter plus mezanin plus patru etaje și o înălțime maximă de 28 de metri. Complexul include și Centrul Regional de Arhivă.

Suprafața totală pe care se construiește este de 4600 de metri pătrați, încât gradul de ocupație al terenului de 6600 de mp va fi de 70%.

Minimum 10% din terenul disponibil va fi amenajat ca spații verzi, diferența urmând să fie alocată pentru realizarea căilor de acces, trotuare și locuri de parcare. Conform proiectului, locurile de parcare ar urma să fie amenajate pe două categorii – minimum 15 pentru personalul instituției și vehiculele de serviciu, precum și minimum 45 locuri pentru public.

Chiar și așa, noile locuri de parcare s-ar putea dovedi insuficiente, ținând cont de faptul că împrejur este o zonă rezidențială, iar în imediata apropiere trei instituții publice – Direcția de Protecție a Copilului, Oficiul Poștal nr. 6, cu punct vamal, precum și Liceul cu Program Sportiv.

Proiectul de realizare a noului sediu al Judecătoriei Suceava intră de miercuri, 29 septembrie, în faza de dezbatere publică, urmând ca după expirarea termenului limită de depunere a unor eventuale observații (13 octombrie), să se treacă la următoarea etapă, în vederea autorizării construcției.

Necesitatea construirii unui nou sediu pentru Judecătoria Suceava a derivat din insuficienţa spaţiilor cu destinaţie de birouri personal şi săli de judecată din actuala clădire a Palatului de Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiție de peste 5 milioane de euro, pe un teren viran din cartierul George Enescu.
 Vizualizări articol: 3770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Investiție de peste 5 milioane de euro, pe un teren viran din cartierul George Enescu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei