Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 217 (7829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finalizare

Piața din George Enescu, modernizată, va fi dată în folosință anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre principalele investiții ale municipalității sucevene, demarate din fonduri proprii – modernizarea pieței din George Enescu, va fi finalizată anul acesta, dar punerea în folosință se va face în 2022, după aducerea dotărilor necesare noilor spații. Valoarea totală a proiectului, demarat de municipalitatea suceveană din fonduri proprii, inclusiv credite, este 10.248.463 de lei, iar lucrarea de execuție a fost atribuită prin licitație asocierii de firme SC SUCT SA – SC Loial Impex SRL - SC Don Proiect SRL.

“Lucrările la Piața Mică merg foarte bine și vestea bună este că avem banii necesari pentru finalizarea acesteia, din creditul aprobat de Trezorerie pentru municipiul Suceava. Am avut o discuție cu conducerea SUCT și cred că până la finele anului va fi finalizată, dar vor mai rămâne de adus dotările pentru noile clădiri. Mi-aș dori ca toate lucrările primăriei să meargă așa bine cum merge cea de la Piața George Enescu. Acolo constructorul a cumpărat în avans acoperișul și panourile de închidere laterală, din banii proprii. Noi nu avem posibilitatea de a le da banii în avans, dar acum, că avem și banii, le putem deconta ceea ce vor factura”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, în ședința de Consiliu Local de joi, 16 septembrie, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre de prelungire a contractului de închiriere pe o suprafață de teren de 1.500 de metri pătrați care aparține societății Complex Zimbrul SRL, până la finalizarea construcției pieței din George Enescu.

Măsura este necesară deoarece lucrările de modernizare a Pieței George Enescu au putut fi începute la finele anului 2019, doar după mutarea comercianților, cu tot cu chioșcuri și tarabe, pe terenul privat, alăturat. Contractul de închiriere a terenului respectiv expiră în data de 21 octombrie 2021.

Prețul de închiriere a parcelei de teren va fi de 5 euro/mp/lună, exclusiv TVA.

Investiția de modernizare a Pieței George Enescu, cu tot cu cea de-a treia parcare subterană din oraș, cu 70 de locuri, va fi continuată anul viitor cu refacerea întregii zone din jur, inclusiv Aleea Saturn și Aleea Venus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piața din George Enescu, modernizată, va fi dată în folosință anul viitor.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piața din George Enescu, modernizată, va fi dată în folosință anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei