Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 214 (7826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Amendă de 15.000 de lei pentru o nuntă în pandemie, anulată pentru că judecătorul a considerat că nu a fost nuntă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amendă în cuantum de 15.000 de lei aplicată administratorului unei firme din județ pentru că ar fi organizat o nuntă în pandemie a fost anulată de un magistrat de la Judecătoria Gura Humorului. Judecătorul a fost convins de argumentele aduse de administrator, și anume că în local nu era atmosferă de nuntă, iar oamenii prezenți doar serveau masa. Evenimentul a avut loc pe data de 1 noiembrie 2020, iar polițiștii au considerat că în hanul cu pricina se aflau 100 de persoane care participau la o nuntă, motiv pentru care au decis sancționarea administratorului. În schimb, proprietarul a menționat că localul dispune de o sală de nunți cu o capacitate de 250 de persoane și un restaurant cu o capacitate de 50 de persoane, iar imediat după declanșarea pandemiei, „pentru a respecta normele de igienă și distanțare, a transformat sala de nunți în restaurant și a amenajat atât restaurantul cât și sala de nunți astfel încât să existe o distanță de 2 metri între două mese și între fiecare scaun să rămână câte un loc liber, funcționând la o capacitate de 30%”.
Bărbatul a recunoscut că pe 1 noiembrie 2020 unul dintre clienți s-a cununat, dar la restaurant nu a avut loc o petrecere. „S-au prezentat la local și au întrebat dacă pot să servească masa, răspunsul fiind că atâta timp cât nu vor să facă o petrecere, ci doar să mănânce, pot lua loc la masă, cu respectarea regulilor de igienă și de distanțare, ceea ce au și făcut”, a mai arătat administratorul amendat.

Masa a fost întreruptă la scurt timp de un echipaj de poliție, care l-a amendat pe proprietar pentru că a încălcat dispozițiile Legii 55/2020, în sensul că ar fi organizat o nuntă.

În procesul de la Judecătoria Gura Humorului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Suceava au cerut menținea sancțiunii și au precizat că acest lucru se impune deoarece în localul cu pricina se derula un eveniment interzis în pandemie, respectiv o nuntă.
„Pe fiecare masă se aflau 7 sticle de băuturi nonalcoolice, suc și apă, aperitive, câte un platou de prăjituri și un platou cu fructe, iar persoanele prezente aveau o îmbrăcăminte specifică unui eveniment special. La intrare în sală, în partea stângă, pe o scenă improvizată se aflau trei persoane de sex masculin care dețineau aparatură specifică unei formații muzicale, respectiv: acordeoane, microfoane, orgă și boxe, aspecte ce pot fi dovedite cu ajutorul imaginilor video și fotografiilor anexate”, a arătat IPJ Suceava în proces.
După ce a cântărit argumentele celor două părți, judecătorul a dat câștig de cauză administratorului hanului și a anulat amenda în valoare de 15.000 de lei.
„În cauză s-a făcut dovada că în interiorul restaurantului nu s-a organizat un eveniment privat, respectiv nuntă. Chiar dacă persoanele din interiorul restaurantului se cunoșteau și chiar dacă în sală se aflau și persoanele care în ziua respectivă se cununaseră, acest aspect nu echivalează cu organizarea unei nunți, care presupune muzică, dans, bună-dispoziție. După cum rezultă din declarațiile martorilor și din imaginile fotografice atașate la dosar, în restaurant doar se servea masa, persoanele în cauză fiind surprinse în timp ce stăteau la masă, ca și cum nu s-ar cunoaște. În niciun caz nu se instalase în restaurant atmosfera specifică unei nunți, contrar susținerilor intimatului din actul contestat”, a motivat magistratul de la Judecătoria Gura Humorului. Soluția nu este însă definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de 15.000 de lei pentru o nuntă în pandemie, anulată pentru că judecătorul a considerat că nu a fost nuntă.
 Vizualizări articol: 2368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amendă de 15.000 de lei pentru o nuntă în pandemie, anulată pentru că judecătorul a considerat că nu a fost nuntă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei