Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 137 (7749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident

Un tânăr a căzut cu parașuta deschisă asimetric, după un salt de la 1.200 de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev al Aeroclubului Teritorial ”Grigore Baștan” Suceava, care efectua un salt controlat, a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe Suceava, sâmbătă, după ce parașuta cu care a sărit de la 1.200 de metri altitudine nu s-a deschis complet. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava și Poliția Salcea au primit un apel de urgență sâmbătă, în jurul orei 14.15.

Din primele informații rezultă că băiatul de 16 ani, elev al aeroclubului, a efectuat un salt controlat din avionul Antonov AN-2, în zona Aeroportului Salcea, și, din cauză că parașuta nu s-a deschis complet, acesta a venit spre sol în mișcare de rotație, lovindu-se la aterizare. Minorul avea la dispoziție activarea parașutei de rezervă, însă nu a eliberat-o, conform procedurilor. 

Minorul a fost preluat de o ambulanță SMURD și transportat la Spitalul Județean Suceava, cu politraumtisme prin cădere de la înălțime. Condițiile în care s-a produs accidentul urmează a fi  investigate de specialiști.

Vestea cea mai importantă este că minorul nu are leziuni grave, conform datelor pe care ni le-a comunicat Gabriel Andrei, directorul Aeroclubului „Grigore Baștan” din Suceava.

„Elevul era în timpul cursului, toți elevii fac un număr minim de salturi. Copilul se afla la al treilea salt, parașuta s-a deschis asimetric, nu a reușit să o controleze și a luat contact cu solul, în rotire. Din ce ni s-a comunicat de la spital are o fisură de șold și urmează să fie externat, starea sa este stabilă”, ne-a spus Gabriel Andrei.

Medicii de la Spitalul Judeţean Suceava au transmis că minorul a suferit o fractură de bazin fără deplasare. Tânărul de 16 ani a fost internat pentru supraveghere pe secţia de Chirurgie infantilă, fiind stabil şi cu evoluţie favorabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr a căzut cu parașuta deschisă asimetric, după un salt de la 1.200 de metri.
 Vizualizări articol: 1859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un tânăr a căzut cu parașuta deschisă asimetric, după un salt de la 1.200 de metri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei