Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 124 (7736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A refuzat întoarcerea

Comisarul-șef Radu Obreja a cerut să nu lucreze la Serviciul Permise și Înmatriculări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, nu va reveni la fostul loc de muncă. Pus în libertate sub control judiciar în urmă cu o săptămână, ofițerul s-ar fi putut întoarce la instituția unde a activat până la finalul lunii noiembrie a anului trecut. Totuși, Radu Obreja a considerat că nu ar fi etic să se întoarcă la Serviciul Permise și Înmatriculări, sens în care a depus o solicitare la procurorul DNA care efectuează ancheta în acest caz. Bogdan Voronca, avocatul care îl reprezintă pe fostul șef de la Permise și Înmatriculări Suceava, a oferit mai multe detalii despre acest aspect, dar a ținut să precizeze și faptul că anchetatorii nu au putut face vreo legătură între numărul mare de accidente de pe șoselele din județ și acuzațiile care i se aduc clientului său.

”Este adevărat ca la data de 24 mai 2021 clientului meu i-a fost prelungită măsura preventivă a controlului judiciar dispusă de Curtea de Apel Suceava pe o perioadă de 60 de zile, însă la fel de adevărat este că am solicitat instituirea unei noi interdicții, respectiv aceea de a nu exercita profesia, meseria în cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări. Solicitarea noastră a fost însușită de procurorul de caz, astfel că urmează ca Prefectura Suceava, în colaborare cu MAI și IPJ Suceava, să găsească soluția pentru ca persoana pe care o reprezint să își desfășoare activitatea în continuare în cadrul altei structuri. Pe de altă parte, pentru că urmărirea penală este în plină desfășurare, am formulat noi cereri de probe în apărare care vor lamuri cel puțin o parte din acuzații. Ceea ce este foarte important este că până în prezent, deși s-a încercat de către acuzare a se contura ideea că majoritatea accidentelor rutiere produse pe raza județului Suceava au legătură cu acuzațiile aduse, nu există niciun caz concret și nicio probă care să dovedească acest lucru sau să reliefeze vreo legătură de cauzalitate. Vom vedea la final dacă acuzațiile vor fi confirmate cu probe”, a arătat avocatul Bogdan Voronca.

Rămâne de văzut unde vor decide reprezentanții MAI și IPJ Suceava că poate lucra comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, dar cert este că acesta nu va avea acces la funcții de conducere și nici la informații clasificate. Trebuie amintit că fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava este cercetat în trei dosare penale, iar în unul din ele s-a și întocmit rechizitoriul de sesizare a instanței de judecată. Ofițerul este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, printre care și luare de mită pentru a facilita obținerea unor permise de conducere pentru persoane care susțineau examenele la serviciul condus o perioadă și de Radu Obreja.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-șef Radu Obreja a cerut să nu lucreze la Serviciul Permise și Înmatriculări.
 Vizualizări articol: 4852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Comisarul-șef Radu Obreja a cerut să nu lucreze la Serviciul Permise și Înmatriculări3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei