Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 69 (7681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără concurență

Singurul candidat pentru postul de arhitect-șef al Sucevei este consiliera viceprimarului USR, Teodora Munteanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru funcția de arhitect-șef al municipiului Suceava a expirat luni, 23 martie.

În mod surprinzător, salariul de 14.361 de lei brut, adică aproape 3000 de euro, nu a tentat multă lume, cum ar fi fost de așteptat, la concurs fiind un singur candidat – Ana Munteanu.

Cunoscută până de curând sub numele de Ana Rabiniuc, fiica fostului arhitect-șef al județului, Constantin Rabiniuc Mocanu, are foarte multe legături cu USR, iar prin intermediul firmei sale, a beneficiat de mai multe contracte din fonduri publice.

În mod ciudat, singurul candidat la funcția de arhitect-șef al Sucevei este consilierul actualului viceprimar USR al municipiului, Teodora Munteanu  (președinte al USR atât la municipiu, cât și la județ).

Mai mult, Ana Rabiniuc a devenit recent Ana Munteanu, prin preluarea numelui partenerului său, arhitectul Daniel Munteanu, vicepreședinte și fondator al filialei USR Suceava.

Chiar dacă Daniel Munteanu a demisionat recent din funcția de conducere a partidului, legăturile arhitectei cu USR i-au determinat pe mulți să considere că postul de arhitect-șef al municipiului este “cu dedicație”, motiv pentru care nici nu au apărut contracandidați.

“Lipsa de moralitate este consternantă, iar parcursul politicianist e de tip gașcă. Autori ai blocului de pe strada Universității, beneficiari ai multor contracte cu municipalitatea, cu relații de conivență cu cei din primărie și susținere USR, fac ca altă ”famiglie" să se instuționalizeze pe banii publici. Nu e de mirare că arhitecții serioși din oraș sunt sătui de povești proaste și nu participă la concursuri cu dedicație!”, spune Beniamin Atodiresei, un arhitect sucevean care a precizat că nu este interesat de acest post, dar și-ar fi dorit ca la acesta să fi concurat personalități din domeniul arhitecturii, cu experiență și o bună reputație în domeniu, care să ofere verticalitatea și viziunea necesară urbanismului Sucevei.

De numele Anei Rabiniuc și al firmei sale, SC Arhitect 95 SRL Suceava,se leagă o serie de investiții “cu probleme”, care au stârnit valuri de nemulțumiri, de la cel al zonei de agrement Tătărași, proiect care a avut o mulțime de lipsuri și greșeli de proiectare, unele îndreptate pe parcurs, altele rămase permanente, până la blocuri care sfidează regulile de urbanism, cel mai recent exemplu fiind cel al mastodontului care se face vizavi de Kaufland, la care principala“viziune” este cea a banului – profit maxim.

Blocul turn, care “domină” toate clădirile din jur cu înălțimea sa, ocupă aproape întreaga suprafață de teren, necesitatea existenței spațiului verde fiind neglijată, plus că pe viitor se vor acutiza problemele legate de lipsa locurilor de parcare în zonă, cele prevăzute în proiect fiind minimul necesar pentru a obține avizul de legalitate, normele actuale fiind clar depășite de tendințe, pentru că rar mai există doar o mașină la o familie.

Există și semne de întrebare în privința scoaterii la concurs a postului de arhitect-șef al orașului (funcție vacantă de foarte multă vreme) tocmai acum, înainte de a apărea PUG-ul (Planul Urbanistic General), care vine cu reguli urbanistice clare pentru toate zonele orașului, precum și cu un parcurs care trebuie urmat de acum înainte.

Concursul de recrutare constă în trei probe succesive, respectiv: selecţia dosarelor, proba scrisă și interviul. Înscrierea tocmai s-a terminat, selecția e rezolvată, fiind un singur candidat, iar proba scrisă se va desfășura pe data de 5 aprilie, cu începere de la ora 10.00.

Angajarea pe postul de arhitect-șef al orașului se face pe perioadă nedeterminată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurul candidat pentru postul de arhitect-șef al Sucevei este consiliera viceprimarului USR, Teodora Munteanu.
 Vizualizări articol: 5039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Singurul candidat pentru postul de arhitect-șef al Sucevei este consiliera viceprimarului USR, Teodora Munteanu1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei