Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 15 (7627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cumplit

Activistul Daniel Bodnar, rănit foarte grav, cu risc de paralizie la picioare, într-un accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai vizibil activist de mediu al Sucevei, Daniel Bodnar, devenit unul dintre oamenii cu cei mai mulți susținători pe rețelele de socializare, și nu numai, apreciat de foarte mulți, dar și hulit de cei față de care acționa, se află într-o situație limită după un accident rutier petrecut în noaptea de luni spre marți. Daniel Bodnar era pasager în mașina condusă de unul dintre colegii activiști, Dan Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, din Solca. Mașina implicată în accident este un BMW X6 înmatriculat în Marea Britanie și cu volan pe dreapta. Inițial, informația a fost că este vorba de mașina lui Bodnar, însă și tânărul din Solca are o mașină același model. Viteza neadaptată, oboseala, graba, toate par să fi contribuit la accidentul cu consecințe grave pentru Daniel Bodnar.

Marea problemă în cazul său este fractura de coloană lombară, care i-a provocat acestuia paraplegie – paralizie la membrele inferioare. Se speră că este vorba de paralizie temporară, Daniel Bodnar urmând a fi operat la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

 

Cum s-a produs accidentul: mașina a intrat pe contrasens și a izbit violent un podeț, un gard și un stâlp  

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 2.20, pe raza comunei Sucevița.

Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că Dan Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, din Solca, aflat la volanul BMW-ului cu volan pe dreapta, cu direcția de deplasare dinspre centrul comunei Sucevița spre comuna Marginea, pe un sector de drum în linie dreaptă, a pierdut controlul spre stânga asupra direcției de mers. Autoturismul a lovit un podeț, apoi poarta de acces a unei gospodării și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț, unde a lovit un indicator rutier. Mașina a rulat metri bună în derivă.

Cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor a fost tânărul de la volan. Și el, și Daniel Bodnar au fost găsiți conștienți la fața locului. De altfel, ambii au comunicat cu polițiștii și cu personalul de pe ambulanță.

 

Va fi operat de specialiștii neurochirurgi de la Iași

În cazul lui Daniel Bodnar, primele investigații făcute la Spitalul Rădăuți au arătat că starea lui este problematică. El a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, Daniel Bodnar fiind diagnosticat preliminar cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”.

Și medicii de la Spitalul Județean au decis să îl transfere de urgență la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru a fi operat de urgență. Prioritatea este intervenția chirurgicală de la coloană, după care urmează să fie operat și la glezna fracturată.

 

Tânărul de la volan a scăpat cu leziuni ușoare

Tânărul care a fost la volan a scăpat cu leziuni ușoare. Din păcate, Daniel Bodnar nu avea centura de siguranță. Despre cauza accidentului, pierderea controlului volanului este atipică, pe un sector de drum în aliniament. Dan Ghinghiloschi le-a spus polițiștilor că a intrat în derapaj din cauza stării drumului, însă aceștia luau în calcul și o ațipire la volan, pentru o fracțiune de secundă.

De altfel, din informațiile noastre, grupul de activiști era mai numeros, ei deplasându-se cu două mașini. Nici măcar activiștii nu au pus problema de a fi fost jenați în trafic de cineva sau urmăriți. Este posibil ca tânărul din Solca să se fi grăbit pentru a ajunge din urmă prima mașină, a colegilor activiști de mediu.

Am încercat ieri să luăm legătura cu tânărul din Solca, tocmai pentru a lămuri orice dubii, însă acesta nu a fost de găsit, fapt care nu poate fi condamnat, având în vedere situația în care se află.

Daniel Bodnar este conștient și cooperant, au precizat surse medicale și persoane care au discutat cu el pe parcursul zilei de ieri. Practic, nici un medic nu-și poate da cu părerea despre gravitatea leziunii de la coloană până după operație. Cu toții sperăm într-o evoluție favorabilă, iar dacă leziunile nu sunt ireversibile Daniel are de partea sa starea de sănătate și tinerețea. 


”Șansele sunt foarte mici, dar ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală pentru recuperarea completă”

Pe pagina de facebook a lui Daniel Bodnar a fost publicat, marți după-amiază, un mesaj în care familia acestuia scrie câteva rânduri despre gravitatea stării în care se află acesta după accidentul din noaptea de luni spre marți, de la Sucevița, dar și despre speranța că evoluția acestuia va fi favorabilă:

”Noi, soția, fetița, frații, surorile și părinții lui Daniel, avem speranța că Daniel se va face bine și că Dumnezeu îl va ajuta să treacă peste această perioadă grea din viața lui.

Daniel urmează să fie operat mâine și are mare nevoie de rugăciunile noastre, ale tuturor. Șansele sunt foarte mici, dar noi ne încredem în Dumnezeu că va fi cu echipa medicală și cu Daniel pentru recuperarea completă. Deocamdată nu cunoaștem ce costuri implică toate procedurile, însă la momentul potrivit vom anunța aici pe pagină.

Vă mulțumim că sunteți alături de Daniel!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activistul Daniel Bodnar, rănit foarte grav, cu risc de paralizie la picioare, într-un accident rutier.
 Vizualizări articol: 5023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Activistul Daniel Bodnar, rănit foarte grav, cu risc de paralizie la picioare, într-un accident rutier3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei