Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 12 (7624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Coroane de flori, la bustul poetului Mihai Eminescu și la bustul compozitorului Ciprian Porumbescu, de Ziua Culturii Naționale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De Ziua Culturii Naționale, mai multe coroane de flori au fost depuse de oficialități și nu numai la bustul poetului Mihai Eminescu și la bustul compozitorului Ciprian Porumbescu din municipiul Suceava. Primii care au depus o coroană de flori la bustul poetului Mihai Eminescu au fost câțiva elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”, însoțiți de prof. Gheorghe Cîrstian, coordonatorul Casei de Poezie Light of ink, cărora le-au urmat reprezentanți ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, ai Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (director prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu), ai Casei de Cultură a Studenților Suceava (director prof. Valentin Ianoș).

În tradiția „Zilelor Eminescu” la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Casa de Cultură a Studenților, împreună cu Biblioteca USV și Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, a organizat și în acest an, pe 15 ianuarie, o manifestare închinată poetului Mihai Eminescu în cadrul Zilei Culturii Naționale. Evenimentul a fost organizat sub genericul „Poezia Vie: de la Eminescu la tinerii poeți de azi”.

„Trăim iarăși și iarăși sentimentul că ne-am născut cu toții în această zi, pe 15 ianuarie, că e ziua sufletului românului-poet, că ramul se mișcă încet în ritm eminescian, că luna și stelele, soarele și bolta cerească strălucesc mai tare...”, a spus prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu. Coroane de flori la bustul poetului Mihai Eminescu au depus vineri și reprezentanți ai Centrului Cultural Bucovina, ai Primăriei Suceava, ai Consiliului Județean Suceava, ai Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava, ai Societății Scriitorilor Bucovineni, ai Asociației SEVA etc.

Managerul general al Centrului Cultural „Bucovina”, Sorin Vasile Filip, directorul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Călin Brăteanu, însoțiți de scriitorul Constantin Hrehor, iubitori de Eminescu, au mers ieri și au depus coroane la bustul poetului Mihai Eminescu „pe axa astralăEminescu, Călinești Cuparencu”. „În orice împrejurare, EL, Mihai Eminescu, trebuie sărămânăveșnic în memoria poporului român. Ianuarie este, oficial, luna Românului Nostru Absolut, Mihai Eminescu. Vom fi împreună, și în acest an, pe 15 ianuarie la Suceava și Putna și vom sta de gardăși în rugăciune. De Ziua Culturii Naționale vom fi zid întru memoria sacrăa celui care duce pe umerii săi Destinul acestui Neam. Prieteni, săfim aproape, inimălângăinimă”, au transmis reprezentanțiiCentrului Cultural Bucovina, care au depus ieri o coroană de flori și la statuia marelui poet Mihai Eminescu din curtea Mănăstirii Putna, poet care trebuie să rămână veșnic în memoria poporului român. Tot ieri, după cum anunțase Niculai Barbă, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, fiind Ziua Culturii Naționale, s-au depus coroane de flori și la bustul compozitorului Ciprian Porumbescu din Parcul Central.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coroane de flori, la bustul poetului Mihai Eminescu și la bustul compozitorului Ciprian Porumbescu, de Ziua Culturii Naționale.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coroane de flori, la bustul poetului Mihai Eminescu și la bustul compozitorului Ciprian Porumbescu, de Ziua Culturii Naționale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei