Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2020 - Anul XXV, nr. 280 (7585)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul Ioan Balan vrea ca primăriile să primească bani pentru modernizarea școlilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, pe care l-a chestionat pe tema oportunității intensificării transferurilor financiare către primării în vederea modernizării unităților de învățământ.

”În cursul anului 2020, Guvernul României, prin Hotărârile de Guvern nr. 479/2020 și H.G. nr. 992/2020, a realizat transferuri consistente către administrațiile publice locale, în vederea modernizării/reabilitării unui număr de aproape patru sute de unități de învățământ - investiții noi sau investiții în continuare. Aceste alocări au reprezentat, fără îndoială, un semnal clar al Guvernului PNL cu privire la susținerea investițiilor în educație. Începând cu luna octombrie 2020, din cauza situației pandemice și a creșterii constante a numărului de îmbolnăviri, procesul de învățământ a trecut exclusiv în varianta online. Astfel, această situație în care elevii nu merg la școală creează o oportunitate uriașă de a intensifica procesul investițional în unitățile de învățământ, în condițiile în care de obicei investițiile în unitățile școlare nu se puteau realiza decât în scurtele vacanțe școlare”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că în perioada anotimpului rece se pot executa lucrări de reabilitare/modernizare a unităților de învățământ, cel puțin lucrări de amenajări interioare și dotări, motiv pentru care transferul de bani către unitățile administrativ-teritoriale ar fi extrem de oportun.

”În ce măsură Guvernul României poate suplimenta transferurile financiare către primării, în perioada imediat următoare, în vederea efectuării de lucrări de modernizare a unităților de învățământ care necesită lucrări urgente – realizarea de spații sanitare, sisteme de încălzire, conectarea la utilități sau realizarea de dotări de bază? Ce mecanisme ar trebui să acceseze primăriile în vederea obținerii de resurse financiare în cel mai scurt timp?”, sunt întrebările adresate

ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

De asemenea, Ioan Balan vrea să afle dacă la nivelul acestui minister există o evidență cu privire la unitățile de învățământ preuniversitar din Regiunea de Nord-Est care ar putea să beneficieze de fonduri guvernamentale/europene pentru realizarea de investiții în regim de urgență la sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea ca primăriile să primească bani pentru modernizarea școlilor.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea ca primăriile să primească bani pentru modernizarea școlilor0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei