Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 oct 2020 - Anul XXV, nr. 240 (7545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Vicovu de Sus

Dosar penal și anchetă internă după o bătaie în școală, între elevi de clasa a VII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imagini filmate cu telefonul și publicate în mediul online arată cum un elev este bătut în toată regula în incinta școlii de alți trei minori. Incidentele au avut loc joia trecută, la Școala Gimnazială Bivolărie din Vicovu de Sus, autenticitatea lor fiind confirmată de polițiști.

Protagoniștii bătăii au vârste până în 14 ani și sunt elevi în clasa a VII-a. Aceștia au fost identificați de polițiști, care au demarat cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Pe imagini se vede cum în altercație sunt implicați inițial doi dintre băieți, însă alți doi, care și filmează, intervin în ajutorul unuia. Băiatul aflat în inferioritate primește mai multe lovituri destul de puternice cu pumnii. La un moment dat, elevul victimă este pus jos, unde mai încasează câteva lovituri. Șochează și atitudinea elevilor privitori, care îl încurajează agresiv pe unul din ei să lovească, iar apoi, când victima pare să se redreseze, intervin și ei și lovesc cu picioarele. În mod cert, ce s-a întâmplat acolo depășește o ”hârjoneală” între băieți obraznici, fiind mai degrabă o bătaie în toată regula, pentru care se poate ajunge la trimitere în judecată.

Imaginile au fost preluate de polițiștii suceveni de vinerea trecută, când s-a demarat o anchetă.

Foarte firească este și întrebarea unde erau cadrele didactice sau supraveghetorul din pauză, fapt care va fi de interes și în cadrul anchetei polițiștilor. De altfel, conducerea școlii, sesizată de incident de un părinte, ar fi anunțat doar conducerea Inspectoratului Școlar Județean, nu și poliția, deși agresiunea intră lejer în sfera penală. Cum toții băieţii implicați au sub 14 ani, aceștia nu răspund penal.

Conducerea școlii trebuie și ea să ia măsuri pe linie internă.

Polițiștii de la recentul înființat Birou Siguranță Școlară se vor deplasa luni la școală, pentru o cercetare minuțioasă și pentru a lua măsuri ca astfel de incidente să nu mai aibă loc. Părinții celor implicați au fost convocați la școală.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal și anchetă internă după o bătaie în școală, între elevi de clasa a VII-a.
 Vizualizări articol: 2298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosar penal și anchetă internă după o bătaie în școală, între elevi de clasa a VII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei