Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2020 - Anul XXV, nr. 223 (7528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pentru copii

Un spațiu de joacă modern amplasat în cartierul Burdujeni își va deschide porțile în curând

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai modern spațiu de joacă din cartierul Burdujeni, din apropierea sediului primăriei, își va deschide în curând porțile pentru copii. Investiția este finalizată în proporție de 98%, iar duminică a fost turnată suprafața elastică. Ultima etapă înaintea inaugurării constă în turnarea unui nou covor de cauciuc colorat, iar cei care au montat spațiul de joacă spun că până la finalul săptămânii va fi funcțional. Spațiul de joacă amenajat pe strada Grigore Antipa va fi mai mare decât cel similar din parcul central și va putea fi folosit simultan de 165 de copii, față de 130, cât este capacitatea celui din zona centrală.

Costel Corneanu, reprezentantul firmei Ritmic Com, care derulează acest proiect în colaborare cu Diasil Service, a explicat că spațiile de joacă au fost aduse din Turcia, iar la Suceava doar au fost montate.

”Piesele componente sunt realizate sub licență germană și totul este conform normelor UE. Perioada de garanție este de 2 ani, iar firma de la care au fost achiziționate s-a obligat să trimită la Suceava în cel mai scurt timp piesele care vor avea probleme după ce spațiul de joacă va deveni funcțional”, a precizat Costel Corneanu.

În afara celor două locuri de joacă, în contractul încheiat de cele două firme cu Primăria Suceava este prevăzută achiziționarea a încă două noi spații similare, care vor fi amplasate în cartierele orașului în cursul anului viitor.

 

Ce vor găsi copiii în noul spațiu de joacă din Burdujeni

Locul de joacă propriu-zis este amenajat pe o suprafață de circa 1.000 mp, din care suprafață cauciucată este de 800 mp, iar zona verde are 200 mp. Spațiul de joacă este format în principal dintr-un ansamblu central, un leagăn dublu, un balansoar dublu, o figurină elastică, bănci de odihnă, iluminat public. Este împrejmuit cu plasă sudată cu înălțimea de 2 m, pe o lungime de 120 m liniari, și este prevăzut cu două panouri cu regulamentul utilizării locului de joacă.

Corpul central este realizat pe 3 niveluri, are înălțimea maximă de 9 m, 9 căi de acces (pentru intrare) și 23 căi de ieșire. Are în componență diferite tuneluri, platforme, tobogane, figurine, dar și alte elemente componente.

Zona verde de odihnă și relaxare este realizată pe o suprafață de aproximativ 200 mp, iar acolo au fost amplasate 18 bănci de odihnă, 6 coșuri stradale pentru deșeuri. Zonă verde a fost reamenajată integral și este iluminată public.

Locul de joacă din Burdujeni deservește 31 de blocuri, totalizând 1.768 apartamente, la care se adaugă locuințele individuale din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un spațiu de joacă modern amplasat în cartierul Burdujeni își va deschide porțile în curând.
 Vizualizări articol: 2360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un spațiu de joacă modern amplasat în cartierul Burdujeni își va deschide porțile în curând0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei