Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2020 - Anul XXV, nr. 220 (7525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cultură gastronomică

Eveniment cu gust de toamnă în Bucovina: EcoBrunch Țara Dornelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 19 septembrie, va avea loc primul EcoBrunch din Țara Dornelor, destinația de ecoturism a Bucovinei. Acest eveniment de cultură gastronomică este organizat de către Asociația My Transylvania în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România(AER) și cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor(AETD) și reprezintă un mod de a sprijini conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice în destinațiile de ecoturism ale României.

Gazda primului EcoBrunchdin Țara Dornelor este comuna Panaci, situată la contactul dintre rama muntoasă formată din Munții Bistriței, în latura estică, cu pădurile care se desprind din Munții Călimani. 

Programul evenimentului se va desfășura în intervalul orar 11.00-15.30și va cuprinde următoarele elemente: 

  • degustare de produse și preparate locale oferită de gazdele din comună pentru oaspeții prezenți la eveniment. Aceștia vor avea prilejul să cunoască bogăția culinară a zonei, într-un ospăț pe cinste care va aduce laolaltă savoarea mâncărurilor bucovinene de sezon;
  • drumeție ghidată la două dintre cele 17 izvoare amenajate în Panaci sub denumirea de Tărâmul Izvoarelor. În acest fel vizitatorii vor afla mai multe despre specificul natural al zonei, despre inițiativa locală a clubuluide tineri GreenIMPACT de la Școala Gimnazială Panaci, care a făcut posibilă valorificarea în scop turistic a izvoarelor din localitate, precum și despre sursa naturală a unuia dintre cele mai renumite branduri de apă minerală din țară;
  • lansarea unui traseu în aplicația Questo- un mod inedit de a descoperi Panaciul. Participanții vor avea ocazia să descopere povești locale la pas, cu ajutorul telefonului mobil;
  • momente artistice asigurate de grupul Călimani Folk;
  • atelier creativ pentru copii și adulți.

Pentru toate aceste activități participanții plătesc suma de 100 lei/persoană, prin intermediul platformei de rezervări eat-local.ro. Limita maximă, de 100 de participanți, este dată de legislația în vigoare, impusă de pandemia cu virusul SARS-CoV-2.

EcoBrunch Țara Dornelor are sprijinul Primăriei Panaci, al școlii gimnazialedin comună, al Clubului Green Impact Panaciși al Călimani Folk, în calitate de parteneri instituționali.

Aqua Carpatica sprijină evenimentul asigurând, în calitate de sponsor principal, partea de hidratare.

Inițiativa de extindere a evenimentelor de tip brunch în destinațiile de ecoturism ale României, printre care și Țara Dornelor, aparține Asociației My Transylvania și Asociației de Ecoturism din România (AER). Primul eveniment din seria ECOBrunch a avut loc pe data de 22 august a.c. în destinația de ecoturism Ținutul Zimbrului, din Târgu Neamț.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eveniment cu gust de toamnă în Bucovina: EcoBrunch Țara Dornelor.
 Vizualizări articol: 1845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eveniment cu gust de toamnă în Bucovina: EcoBrunch Țara Dornelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei