Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2020 - Anul XXV, nr. 198 (7503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Seredenciuc îi explică „unui candidat” pentru șefia județului care sunt proiectele europene derulate de CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a ținut să-i explice unuia dintre candidații pentru președinția acestei instituții care sunt proiectele europene derulate în acest mandat. „Am văzut că unul dintre candidații la alegerile locale n-a știut de existența Strategiei de dezvoltate a Județului Suceava, iar acum continuă în aceeași manieră și acuză Consiliul Județean că nu a derulat în acest mandat proiecte pe fonduri europene. Mă simt dator să i le reamintesc, cu toate că am certitudinea că le cunoaște foarte bine pentru că partidul din care face parte s-a ocupat serios de blocarea unora dintre ele, cât timp a fost la putere”, a spus Viorel Seredenciuc.

El a amintit, în primul rând, de cel mai mare proiect implementat în județul Suceava, aprobat la finanțare în acest mandat, respectiv extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare, cu o valoare de 234,7 milioane euro, de care vor beneficia peste 220 de mii de locuitori. „Alt lot de proiecte se referă la reabilitarea unor drumuri județene din care cel mai important este Axa rutieră strategică Suceava-Iași. Menționez că, datorită Ordonanței 114/2018, Consiliul Județean a fost nevoit să achite, dintr-un credit, o suplimentare foarte consistentă a cofinanțării. De asemenea, prin Programul Operațional Regional, vor fi reabilitate o serie de drumuri județene”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava. El a adăugat că în domeniul alimentării cu gaze naturale se vor realiza cinci magistrale noi, iar printr-un program european vor fi realizate sisteme de distribuție și, de asemenea, un alt proiect se referă la finanțarea lucrărilor nerealizate în mandatul 2012-2016 din cadrul proiectelor de deșeuri, respectiv finalizarea depozitelor ecologice și realizarea a două stații de transfer la Rădăuți și Fălticeni.

Viorel Seredenciuc a amintit că Spitalul Județean a beneficiat în mandatul 2016-2020 de realizarea unor proiecte cu finanțare europeană, iar guvernul actual a eliberat avizul pentru realizarea unor noi spitale, care vor fi finanțate tot cu fonduri europene, „după ce Ministerul Sănătății din guvernul PSD refuzase eliberarea avizului”. Seredenciuc a făcut referire și la unitățile de învățământ din subordinea CJ care au beneficiat de proiecte cu finanțare europeană pentru modernizare, iar în diferite parteneriate, administrația județeană derulează o serie de proiecte europene în domenii socio-economice. El a mai spus că și proiectele transfrontaliere cu Ucraina reprezintă un capitol important de proiecte cu finanțare europeană, în domenii precum turismul, cultura, învățământul, serviciile medicale sau situațiile de urgență. „Tot prin programe europene se va realiza și noua strategie de dezvoltare a județului, după cum îi aminteam candidatului. Și mai sunt. Presupun că le știu la fel de bine și colegii de partid ai candidatului care încă mai sunt consilieri județeni. În afară de cele prezentate, Consiliul Județean Suceava a depus mai multe solicitări de finanțare din fonduri nerambursabile în perioada guvernării PSD, din păcate unele dintre ele au întârziat nepermis de mult, iar altele au fost respinse nejustificat”, a încheiat Viorel Seredenciuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seredenciuc îi explică „unui candidat” pentru șefia județului care sunt proiectele europene derulate de CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Seredenciuc îi explică „unui candidat” pentru șefia județului care sunt proiectele europene derulate de CJ Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei