Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2020 - Anul XXV, nr. 181 (7486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raportare oficială

Scădere semnificativă a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În județul Suceava s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus și nu a fost raportat nici un deces provocat de această boală. Potrivit raportării oficiale a Grupului de Comunicare Strategică, de duminică și până luni, în județul Suceava au fost descoperite doar opt cazuri noi de Covid-19. La informarea de duminică, pentru județul Suceava au fost raportate nu mai puțin de 31 de îmbolnăviri.

Prefectura Suceava a transmis că luni dimineața, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, în județ se înregistrau 3.846 de persoane declarate vindecate de noul coronavirus. De asemenea, de duminică și până luni, în județ au fost internate trei persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externată o singură persoană vindecată.

Din totalul celor 513 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 131 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 114 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 131 pacienți diagnosticați Covid-19, 82 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 42 forme ușoare, iar 7 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic. În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 71 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii, persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

De asemenea, numărul total de persoane testate până în prezent în judeţ este de 33.640 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 126 de persoane.

Prefectura Suceava a mai informat că în cursul zilei de luni, în județul Suceava se aflau în carantină 345 de persoane, iar în izolare la domiciliu alte 127 de persoane. Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unitățile administrativ-teritoriale, din cele 114 localități ale județului 40 nu au nici un caz de infecție cu noul coronavirus, 26 au câte un caz, 32 au sub cinci cazuri, 10 au sub zece cazuri în evoluție, iar 6 au peste zece cazuri.

 

A scăzut numărul de îmbolnăviri și la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că până luni, 3 august, pe teritoriul României au fost confirmate 54.009 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Numărul cazurilor noi la nivel național a fost în scădere față de raportarea de duminică.

Grupul de Comunicare Strategică a mai transmis că până luni, 2.432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în România.

În intervalul 2-3 august, orele 10:00, au fost înregistrate 19 de decese (9 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Dolj, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui și Ilfov.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria 30-39 de ani, câte două la categoria 40-49 ani, 50-59 ani și 60-69 ani, cinci decese la categoria de vârstă 70-79 ani și șapte decese la categoria peste 80 de ani. Toate cele 19 decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 419 pacienți.

Până luni, la nivel național, au fost prelucrate 1.248.318 teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.399 la cerere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scădere semnificativă a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Scădere semnificativă a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în județul Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei