Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2020 - Anul XXV, nr. 141 (7446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Semnificații psihosomatice – coloana vertebrală, spate, umeri, clavicule, brațe

Spatele este în rezonanță cu starea de verticalitate pe care trebuie să o dobândim și să o menținem în viață, cu suportul vieții. El este cel care ne susține în a duce greutățile vieții. De fiecare dată când facem compromisuri, când ne simțim copleșiți de dificultăți, putem avea probleme legate de spate. La acest nivel mai pot apărea afecțiuni și dezechilibre atunci când ne simțim trădați de cei la care ținem. Să ne reamintim expresiile: „atacat pe la spate” sau „vorbit pe la spate” care sugerează exact acest lucru.

Dezechilibrele în partea de jos a spatelui- zonele lombar și sacral, pot semnaliza o stare de teamă față de viitor și lipsa de susținere financiară.

Dezechilibrele în partea de mijloc- zonele lombar și toracic, pot semnaliza un sentiment de culpabilitate, dificultăți de detașare de trecut, probleme afective.

Dezechilibrele în partea de sus a spatelui- zonele toracic și cervical, pot indica neînțelegere de către anturaj, lipsă de susținere afectivă, impresia unor responsabilități prea grele pentru acel moment.   

Coloana vertebrală reprezintă în plan subtil suportul elastic al vieții.

Zona coccigiană reprezintă nevoile primare ale individului, instinctul nostru de supraviețuire  (acest os este omologul scheletului cozii de la mamifere, fiind legat de natura noastră animalică).

Zona sacrală delimitează bazinul și este legată de sexualitate, orice afecțiune la acest nivel arătând o neînțelegere corectă a sexualității.

Zona lombară este legată de capacitatea noastră de a ne asuma responsabilități în lumea materială (legate de aspectele financiare în general, de profesie); această zonă este afectată de stările de teamă, de dificultățile în a ne adapta cerințelor vieții și sub aspect material și social.

Zonele lombară și toracică: vertebrele (L1-L5 și T11-T12) pot arăta utilizarea incorectă a energiei fizice, vertebrele L3, L4, L5 pot arăta utilizarea defectuoasă a funcției respirației, vertebrele L1, L2, T12 pot arăta utilizarea defectuoasă a musculaturii.

Zona toracică este legată, în  general, de probleme afective: afectarea vertebrei T11 poate semnaliza utilizarea defectuoasă a sistemului digestiv; afectarea vertebrelor T7-T10 poate semnaliza incapacitatea de a iubi, nevoia exagerată de atenție și de tandrețe - ne referim aici la nevoi pe care nu suntem pregătiți să le recunoaștem; afectarea vertebrelor T4-T6 poate semnaliza incapacitatea de a exprima bucuria, umorul, râsul, exaltarea (sobrietatea excesivă, lipsa simțului umorului, lipsa zâmbetului de pe față și stările de tristețe), dificultate în a ne exprima sentimentele, frica de a fi abandonat; afectarea vertebrelor T1-T3 poate semnaliza incapacitatea de a ne depăși limitele prin credință și manifestarea stării de abandon în fața voinței divine.

Zona cervicală: afectarea vertebrei C1 poate semnaliza lipsa unei stări adecvate de devoțiune, incapacitatea de a ne lăsa pătruns de energia divină; afectarea vertebrei C2 poate semnaliza utilizarea incorectă a logicii și rațiunii; afectarea vertebrei C3 poate arăta incapacitatea de a percepe adevărul spiritual; afectarea vertebrei C4 poate semnaliza incapacitatea de a cunoaște instinctiv esența lucrurilor și ființelor; afectarea vertebrei C5 poate semnaliza o incapacitate de detașare pentru realizarea unei analize mai bune a situației; afectarea vertebrei C6 poate semnaliza incapacitatea de a ne deschide sufletul; afectarea vertebrei C7 poate semnaliza o slabă conectare la propriul suflet.

Membrele superioare sunt corelate cu capacitatea de a acționa asupra mediului înconjurător, de a fi creativ, de a avea control asupra situațiilor, incapacitatea de a renunța la ceea ce se află în posesia noastră.

Umerii sunt corelați cu capacitatea noastră de a suporta greutățile vieții, de a ne asuma responsabilități ce ne depășesc puterea de muncă („greutatea apasă pe umerii mei”). Dezechilibre la acest nivel pot apărea atunci când avem sentimentul că acționăm cu dificultate, că nu suntem susținuți în acțiunile noastre, că există un obstacol exterior nouă care ne împiedică să acționăm.

Afecțiuni la nivelul claviculelor pot să apară atunci când persoana simte că nu poate să se exprime așa cum ar dori și când există un eșec în a materializa sensul vorbelor rostite în fapte.

Brațele sunt în rezonanță cu ideea de putere și autoritate, ex. „brațul lung al legii”. Pot apărea afecțiuni la acest nivel atunci când ne confruntăm cu sentimentul de imposibilitate în a realiza ceva pe plan profesional sau familial. Dezechilibrele în aceste zone mai pot semnaliza și un eșec din partea noastră în „a îmbrățișa” o idee nouă sau o situație nouă de viață.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnificații psihosomatice – coloana vertebrală, spate, umeri, clavicule, brațe.
 Vizualizări articol: 2599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 58 voturi
Semnificații psihosomatice – coloana vertebrală, spate, umeri, clavicule, brațe4.9558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei