Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2020 - Anul XXV, nr. 135 (7440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Deputatul sucevean Daniel Popescu: “Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru regiunea Moldovei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR, câmpulungeanul Daniel Popescu, a anunțat că parlamentarii acestui partid solicită Guvernului ca în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut un procent de 25%pentru regiunea Moldovei, în concordanță cu numărul populației.

Daniel Popescu a spus că, de treizeci de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură, ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Popescu a spus că deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. „Este momentul să punem stop acestor politici păguboase ale Centrului. Moldova este singura provincie care nu a beneficiat de construcţia vreunui kilometru de autostradă. Consecinţele se pot vedea cu ochiul liber: izolare economică, pierdere de oportunităţi şi pierderi de vieţi pe şosele. Dezvoltarea unei regiuni înseamnă densitate, de oameni, de capital, şi conectivitate. Cu cât o regiune beneficiază de mai mult influx de oameni şi de capital, cu atât se dezvoltă mai bine şi mai repede. Măcar în al doisprezecelea ceas, haideţi să nu îi refuzăm Moldovei şansa de a se dezvolta!”, a spus deputatul USR.

El consideră că este momentul ca prioritățile reale să fie construcţia Autostrăzii Nordului (Suceava - Satu Mare), a Autostrăzii A7 (care traversează întreaga Moldovă de la Nord la Sud, pe traseul Siret – Suceava – București) şi a centurilor ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. „Trebuie să deblocăm măcar acum progresul economic al Moldovei", a subliniat deputatul sucevean Daniel Popescu.

El a mai adăugat că pentru încurajarea agroturismului trebuie reabilitată urgent și infrastructura rutieră care leagă județul Suceava de Bistrița-Năsăud, respectiv traseul DC 85-172D, Poiana Stampei - sat Tătaru (prin Grădinița) - comuna Lunca Ilvei și drumul 172D, pe ruta sat Podu Coșnei - comuna Coșna - Românești - Teșna - comuna Lunca Ilvei.

Acest demers cu privire la alocarea de fonduri pentru infrastructura rutieră a fost inițiat de parlamentarii USR din regiunea Moldova, Daniel Popescu, Lucian Viziteu, Bogdan Rodeanu, Cosette Chichirău, Iulian Bulai, Mihai Botez, Dan Lungu, și va fi continuat printr-o campanie online de strângere de semnături de la cetățenii din județele Moldovei.

Danie Popescu a spus că parlamentarii USR fac un apel și la ceilalți parlamentari din Moldova să se alăture inițiativei și să determine guvernul să aloce 25% din bugetul de infrastructură pentru această zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul sucevean Daniel Popescu: “Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru regiunea Moldovei”.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul sucevean Daniel Popescu: “Parlamentarii USR cer 25% din bugetul destinat infrastructurii mari pentru regiunea Moldovei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei