Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2020 - Anul XXV, nr. 132 (7437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Semnificațiile psihosomatice ale inimii, arterelor, venelor, vaselor limfatice, amigdalelor, apendicelui și pielii

Sistemul circulator este în rezonanță cu sentimentele și emoțiile noastre. Inima este legată de manifestarea afectivității, de capacitatea de a fi empatic și altruist. De aici și expresiile „a fi inimos”,  „a avea o inimă de piatră”, „a avea inima ușoară” și „a avea inima grea”. Dacă nu ne exprimăm deschis sentimentele riscăm să ne predispunem în timp la probleme cardiace.

Echilibrul inimii este corelat cu stările de implicare totală în trăirea unor emoții, sentimente, cu aspirațiile, cu dorințele și ambițiile noastre. Există expresia conform căreia o ființă umană „care pune totul la inimă”, semnalizează tocmai faptul că aceasta nu este capabilă să depășească anumite atașamente, nu se poate detașa de ele. Inima mai este corelată cu starea de sinceritate (a spune adevărul), de aici și expresia „a-ți deschide inima”, cu starea de generozitate („a avea o inimă mare”), cu starea de entuziasm și cu bucuria de a trăi. Dezechilibrele ce se manifestă în zona inimii relevă faptul că deseori persoana în cauză nu își ascultă întotdeauna inima și nu o urmează. De exemplu: neregularitatea ritmului cardiac poate indica o inconstanță în manifestarea naturii sentimentelor, un atac cardiac indică faptul că ființa umană nu reușește să-și exprime și să-și manifeste iubirea în cadrul relațiilor sale etc.

Arterele și venele sunt corelate cu capacitatea de a dărui și a primi (manifestată în plan subtil). Ele sunt în legătură pe de o parte cu nervii simpatici, care le conferă sensibilitate la emoții, iar pe de altă parte în legătură cu inima. Arterele și venele realizează conexiuni între inimă și organe, între sistem și fiecare subsistem în parte. Inima prin intermediul arterelor și a sângelui trimite substanțele nutritive și energia vieții la fiecare țesut și celulă din corp. Ele sunt corelate cu dorința noastră de a ne implica în anumite aspecte ale vieții. Venele sunt în rezonanță cu puterea de a returna (afecțiune, atenție etc.), dar și de a primi - nu considerăm că primim înapoi la fel de mult cât am dăruit.

Sângele transportă prin intermediul arterelor bucuria de a trăi. Ele mai sunt corelate cu o stare de ardoare, de pasiune, de interes, de curiozitate, de deschidere, de manifestare a emoției față de experiențele și etapele vieții. Sângele transportă energia vieții și simbolizează circulația emoțiilor și a sentimentelor în ființa noastră. Sângele reprezintă viața, pofta de viață, bucuria de a trăi, aspectele sufletești care ne dinamizează ființa. Sângele rezonează cu stările de încântare și de uimire. La nivel energetico-informațional la nivelul sângelui se realizează sau nu distincția clară între ce este „al nostru” - ne aparține și se manifestă armonios - și ce „nu este al nostru”  - ceea ce ne este străin, ceea ce nu se identifică cu armonia noastră interioară.

Sistemul limfatic este corelat cu capacitatea de comunicare. Amigdalele pot rezona cu stările de supărare, cel mai adesea manifestate față de persoane din familie sau din anturaj. Ele pot, de asemenea, rezona și cu starea de protecție, de apărare.

Apendicele poate rezona cu starea de indignare, cu sentimentul că nu mai există nici o ieșire din anumite situații conflictuale. Persoana ce prezintă dezechilibre ale acestei zone nu se mai bucură de viață și simte că nu mai este sigură pe ea.

Pielea este învelișul care face distincția între spațiul personal și ceilalți. Ea ne oferă protecție și evidențiază despre noi anumite lucruri pe care de cele mai multe ori am dori să le ascundem. Pielea exprimă în diferite moduri emoțiile noastre interioare: ne înroșim la față, devenim palizi sau vineții. Orice degradare pe care o avem la nivelul pielii, modifică circulația energiilor subtile prin meridianele ființei noastre, iar zona respectivă ne face mult mai vulnerabili față de energiile patogene. Prin intermediul pielii noi „arătăm” realitatea noastră interioară. Totul sfârșește prin a se vedea la nivelul pielii: dorințele, rușinea, rănile interioare, supărările etc. De aici și expresia „a ne simți bine în propria piele”(ex: acneea la adolescenți scoate în evidență tocmai această neputință de a se iubi așa cum sunt, tendința de desfigurare, de refuz al propriei imagini). Dezechilibrele manifestate la nivelul pielii evidențiază teama individului de a se exprima total, de a fi el însuși, de a se deschide complet.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnificațiile psihosomatice ale inimii, arterelor, venelor, vaselor limfatice, amigdalelor, apendicelui și pielii.
 Vizualizări articol: 2237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 39 voturi
Semnificațiile psihosomatice ale inimii, arterelor, venelor, vaselor limfatice, amigdalelor, apendicelui și pielii5.0539

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei