Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2020 - Anul XXV, nr. 46 (7351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Ministerul Educației recomandă limitarea/suspendarea excursiilor, a conferințelor și a activităților planificate în afara școlii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației cere unităților de învățământ să întreprindă o serie de măsuri preventive în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de gripă și infecții respiratorii se menține în continuare ridicat.

Printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare, ministerul de resort recomandă școlilor limitarea, suspendarea sau anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. Mai mult, unitățile trebuie să limiteze la maximum sau chiar să suspende organizarea oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare: simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național.

„În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/ adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”, recomandă ministerul.

De asemenea, activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” se vor desfășura în incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Aceste recomandări au fost trimise „având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri”.

Tot printr-un comunicat de presă, Ministerul Educației menționează că și universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, universitățile au obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică.

„Menționăm că, în baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație”, spune ministerul.

Patru universități de stat au anunțat suspendarea cursurilor în această perioadă.

 

548 de elevi suceveni sunt afectați de suspedarea cursurilor din clasele unde au fost depistate cazuri de gripă

Zece unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au suspendat parţial cursurile din cauza cazurilor de gripă confirmate.

Sunt 89 de preșcolari și elevi care au diagnosticată gripă sezonieră în școlile cu suspendare parțială, 548 fiind numărul total de elevi afectați de această decizie. Decizia vizează 21 de grupe și clase din unitățile: G.P.N. Obcini (11 cazuri de gripă confirmate, cursuri suspendate în perioada 24 – 26 februarie), Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava (12 cazuri de gripă confirmate), G.P.P. ”Așchiuță” Suceava (7 preșcolari cu gripă), Școala Gimnazială ”Ion Ciurea” Fălticeni (cinci cazuri), Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni (16 cazuri), Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava - structura G.P.N. ”Maria Montessori”, Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Grădinița ”Țăndărică” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, la ultimele patru unități fiind diagnosticați cu gripă câte patru elevi.

Cele mai multe cazuri de gripă – 22 - au fost confirmate la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni, la clasele I, a II-a și pregătitoare, unde elevii vor veni la ore abia de săptămâna viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației recomandă limitarea/suspendarea excursiilor, a conferințelor și a activităților planificate în afara școlii.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministerul Educației recomandă limitarea/suspendarea excursiilor, a conferințelor și a activităților planificate în afara școlii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei