Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2020 - Anul XXV, nr. 22 (7327)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consens

Consilierii judeţeni au votat plafonarea la maximum 16.640 de lei brut a salariilor din Consiliul Judeţean şi o parte din unităţile subordonate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni au votat, ieri, în unanimitate proiectul de hotărâre prin care salariile angajaţilor din Consiliul Judeţean Suceava şi din unităţile subordonate nu pot depăşi, în acest an, 16.640 de lei brut, suma corespunzătoare salariului brut al vicepreşedintelui. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că plafonarea salariilor la nivelul din decembrie 2019 vine ca urmare a OUG 1/2020, conform căreia indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică prevăzute în Legea nr. 153/2017 îngheaţă la nivelul celor din decembrie 2019, iar principiul ierarhizării prevede că salariile subordonaţilor nu pot depăşi salariul vicepreşedintelui.

Flutur a subliniat că măsura a fost discutată şi negociată cu sindicatele şi cu reprezentanţii salariaţilor din cadrul CJ, Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţiei de Evidenţă a Persoanei şi Pro AS.

După aprobarea Legii nr. 153/2017, instituţia a pus în practică algoritmul de calcul salarial care ţine cont de salariul minim pe economie şi coeficientul de ierarhizare, aşa cum este aplicabil la demnitari, „fapt ce a fost extrem de favorabil salariaţilor”, după cum se subliniază în minuta şedinţei de consultare a sindicatelor.

După apariţia legii, conform acestui principiu au fost operate mai multe majorări, iar salariile au fost „rezonabile”, după cum a subliniat Gheorghe Flutur.

În urma votului de ieri, salariile de bază pentru funcţionarii publici - personalul contractual din cadrul cabinetului preşedintelui, aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi pentru personalul din cadrul Serviciului Public Salvamont, pentru personalul contractual din cadrul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, aprobate prin HCJ Suceava nr.206 din 20 decembrie 2018, se menţin în anul 2020 la nivelul aferent lunii decembrie 2019, în limita resurselor financiare aprobate în bugetul anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni au votat plafonarea la maximum 16.640 de lei brut a salariilor din Consiliul Judeţean şi o parte din unităţile subordonate.
 Vizualizări articol: 2375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Consilierii judeţeni au votat plafonarea la maximum 16.640 de lei brut a salariilor din Consiliul Judeţean şi o parte din unităţile subordonate2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei