Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 283 (7284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ediția a III-a

Elevi humoreni, pe podium la Festivalul Internațional Bucurie și Zâmbet ,,S-cool show” din Cracovia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Eduard-Viorel Scheuleac, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, și Denisa-Georgiana Apetre, de la  Școala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, au participat, în perioada 16-22 noiembrie, la Festivalul Internațional Bucurie și Zâmbet ,,S-cool show” din Cracovia, unde au obținut Locul I. Festivalul este organizat de Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy Nr 2 im. Janusza Korczaka din Cracovia-Polonia, fiind la a III-a ediție. Evenimentul se bucură de un real succes, având anul acesta, în afară de participanți din școlile speciale din Cracovia și din alte regiuni ale Poloniei, și participanți din România, Slovacia și Ungaria.

Pe scena Teatrului Popular din Cracovia, elevii humoreni au interpretat melodia „Mândră-i hora-n Bucovina”, versuri Viorica Macovei, obținând  Premiul I. De asemenea, a fost un bun prilej pentru elevi de a-și valorifica și afirma talentul, de a-și face noi prieteni și a stabili cu ei relații de colaborare pentru viitor. Copiii au vizitat o parte din obiectivele culturale din Polonia, Centrul Cultural al Poloniei, Apilandia - Łyson, tărâmul mierii de albine, orașul Bochnia, cu Muzeul Fluturilor, toate acestea fiind experiențe de neuitat.

 

Tradiţiile vor avea continuitate în generaţiile următoare

Delegația din România a fost formată din profesorii Lucica Țebrean, Elena-Liliana Mardar, Simona Cioban și Florin Mureșan, de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului.

„Tradiţiile româneşti constituie una dintre valorile inegalabile şi incontestabile ale poporului nostru şi nu trebuie să lăsăm timpul şi evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm. Numai educându-i de mici pe copiii noştri, prin diverse activităţi desfăşurate în familie şi în unităţile de învăţământ, să iubească limba şi obiceiurile ţării în care s-au născut, ne putem asigura că tradiţiile vor avea continuitate în generaţiile următoare. Prin acest proiect ne-am propus să valorizăm tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru în contextul actual socio-cultural, atât în țară cât și în străinătate”, a spus prof. Lucica Țebrean. Participanții aduc mulțumiri organizatorilor, tuturor celor care au făcut posibilă reușita activității educaționale la un înalt nivel artistic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi humoreni, pe podium la Festivalul Internațional Bucurie și Zâmbet ,,S-cool show” din Cracovia.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi humoreni, pe podium la Festivalul Internațional Bucurie și Zâmbet ,,S-cool show” din Cracovia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei