Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 239 (7240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incident grav

Un tată a lovit un elev în curtea școlii și și-a ajutat fiul să îl bată. Apoi s-a răfuit cu un cuțit cu fratele elevului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grav incident, care arată până unde se poate ajunge din cauza unui gest necugetat, s-a petrecut joi în curtea Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a venit la școală pentru a-i cere socoteală unui coleg de-al fiului său, după un incident petrecut în ziua anterioară. Tatăl a venit hotărât să „rezolve” problema în mod violent.

În imaginile surprinse de un martor se vede cum tatăl îl lovește pe elevul de 17 ani, după care își încurajează fiul de 15 ani să lovească și el. Violențele nu s-au oprit aici, elevul bătut chemându-și în ajutor un frate mai mare, care a plecat în urmărire, cu autoturismul său, după bărbatul de 41 de ani și fiul său, care se deplasau spre domiciliu spre jos. A urmat o a doua răfuială, în care același bărbat de 41 de ani este acuzat că s-a folosit de un cuțit.

După completarea probatorului, vineri seară, tatăl agresiv, Constantin Galan, în vârstă de 41 de ani, din satul Corocăiești, comuna Verești, a fost pus sub acuzare pentru trei infracțiuni, respectiv „loviri sau alte violențe”, „distrugere” și tulburarea ordinii și liniștii publice” și a fost reținut 24 de ore în arestul poliției județene.

 

Altercație între elevi cu o zi înainte. Cel mai mic ar fi fost bătut 

Conflictul a început de miercuri, când doi elevi ai unităţii şcolare din Dumbrăveni, colegi de clasă, unul de 15 ani și unul de 17 ani, au avut o altercaţie, iar băiatul mai mic i-a cerut ajutor tatălui său, spunându-i că este bătut. 

A doua zi, joi, elevul de 15 ani, din satul Corocăieşti, comuna Vereşti, a venit la şcoală, însoţit de tatăl său.

Pe imaginile surprinse cu un telefon se vede cum cei doi, tată şi fiu, se apropie de elevul care stă rezemat pe o bancă, alături de câteva fete. Primul care loveşte este tatăl, după care acesta îşi încurajează fiul să îl lovească violent pe celălalt elev. Loviturile sunt de intensitate ridicată, elevul bătut scăpând cu greu din mâinile celor doi.

 

Episodul II: altercația din stradă, unde s-ar fi folosit și un cuțit 

Elevul agresat, în vârstă de 17 ani, și-a chemat în ajutor, prin telefon, fratele în vârstă de 21 de ani. Acesta nu a  dat dovadă nici el de prea mult tact, plecând cu mașina după bărbatul din Corocăiești. Când i-a ajuns, a urmat a doua altercaţie.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că bărbatul de 41 de ani, Constantin Galan, a scos un cuțit, cu care a provocat avarii mașinii tânărului de 21 de ani. Tânărul de 21 de ani a reclamat și că a fost lovit cu dosul cuțitului de bărbatul de 41 de ani, aspect care urmează a fi verificat în cadrul anchetei.

 

Trei infracțiuni pentru care se fac cercetări

Cei doi frați agresați, cel de 17 ani şi cel de 21 de ani, s-au deplasat la Postul de Poliție Dumbrăveni joi seară, unde au reclamat agresiunea. După ce imaginile cu agresiunea din curtea școlii au început să circule în mediul online, ieri dimineață, polițiștii au extins cercetările.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat:

„În urma acestui eveniment a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de loviri sau alte violențe, dar și distrugere. Ulterior, în urma extinderii cercetărilor și a materialului probator administrat s-au extins cercetările și cu privire la infracțiunile de tulburare a ordinii și liniștii publice”.

Această ultimă infracțiune face referire la tulburarea ordinii și la panica creată printre elevii martori la bătaia din curtea școlii.  În urma acestei încadrări, polițiștii au putut lua măsura reținerii pentru 24 de ore pentru bărbatul de 41 de ani.

 

Directoarea școlii a anunţat demararea unei cercetări disciplinare

Directoarea Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, Mihaela Apetrei, a declarat că o comisie de cercetare disciplinară va analiza cazul și pe linie internă, însă s-a ferit să comenteze în vreun fel ce s-a întâmplat:

„Urmează să se desfășoare o ședință a consiliului de administrație în urma căreia se va stabili o comisie de cercetare disciplinară, care va aduna mult mai multe informații. La momentul de față poliția se ocupă direct de situația ivită”.

La Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni este un paznic care era de serviciu la ora incidentului, care însă are de acoperit trei corpuri de clădire ale liceului, plus alte două școli din comună și nu a fost de față pentru a interveni.

 

Tatăl băiatului bătut: „La ședința cu părinții nu s-a dus, dar să îl bată în curtea școlii s-a dus”

Gelu Gemene, din Dumbrăveni, tatăl elevului bătut la școală, s-a întrebat de ce bărbatul din Corocăiești nu a venit la ședința cu părinții care a avut loc cu o zi înainte, pentru a tranșa mai civilizat problema.  

 „De ce nu a fost la ședința cu părinții să spună că e o problemă, că băiatul lui are probleme cu un elev, să îi împace cumva acolo.... La ședința cu părinții nu s-a dus, dar să îl bată în curtea școlii s-a dus”, și-a spus nemulțumirea bărbatul.

În condițiile în care poliția insistă foarte mult pe siguranța din mediul școlar, incidentul este clar unul grav, iar măsurile care se vor lua sunt importante, pentru prevenirea altor probleme asemănătoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tată a lovit un elev în curtea școlii și și-a ajutat fiul să îl bată. Apoi s-a răfuit cu un cuțit cu fratele elevului.
 Vizualizări articol: 5600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un tată a lovit un elev în curtea școlii și și-a ajutat fiul să îl bată. Apoi s-a răfuit cu un cuțit cu fratele elevului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei