Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 210 (7211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greu de înţeles

Femeia despre care sunt probe că şi-a ucis trei copii, lăsată liberă, acasă, fără restricţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia în vârstă de 37 de ani din satul Poiana Negri despre care există indicii şi probe că şi-ar fi ucis trei dintre copii s-a întors acasă, alături de soţ şi ceilalţi trei copii, după ce a fost expertizată psihiatric. În mod cu totul ieşit din comun pentru cazurile de acest gen, procurorul criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava care se ocupă de dosar nu a luat nici o măsură restrictivă faţă de femeie, nici imediat după descoperirea uciderii ultimului bebeluş şi nici după ce aceasta a fost expertizată la Secţia de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava şi a fost externată. Din informaţiile noastre, femeia nu are impus nici măcar controlul judiciar şi poate pleca unde şi când vrea.

Teoretic, cei trei copii mai mari sunt în grija unei mătuşi, care însă locuieşte sub acelaşi acoperiş cu mama. 

Decizia procurorului criminalist de caz i-a lăsat fără cuvinte şi pe mulţi dintre poliţişti. Prin comparaţie, autori de fapte cu mult mai puţin grave, de exemplu de infracţiuni la regimul rutier, sunt reţinuţi de poliţişti câte 24 de ore şi apoi plasaţi sub control judiciar, cu obligaţii şi restricţii clare impuse. Această decizie nu face decât să pună la îndoială autoritatea organelor de anchetă şi să nască semne de întrebare mai ales în comunitatea restrânsă din Dorna Candrenilor.

 

A recunoscut că şi-a mai ucis doi copii şi că i-a îngropat

Luna trecută, o femeie în vârstă de 37 de ani, mamă a trei copii, a născut un copil pe care l-a băgat într-un sac menajer pe care l-a legat. Copilul a murit, iar necropsia a arătat că nou-născutul a respirat, deci era viabil, fiind ucis.

Grozăvia a ieşit la iveală după ce martorii au observat că femeia, cu sarcină avansată, nu mai are brusc burtă. Informaţia a ajuns la un poliţist judiciarist dornean, care a început cercetările.

În urma audierilor, femeia, ingineră la o multinaţională, le-a spus poliţiştilor că şi-ar mai fi îngropat în curte în ultimii doi ani încă doi copii. Ana Pardău a indicat şi locurile din propria gospodărie unde şi-a îngropat ceilalţi doi nou-născuţi, iar săpăturile efectuate au confirmat că în acele locuri sunt urme de oseminte umane. În cazul acestor doi copii, deşi femeia a recunoscut totul, cauza morţii lor nu a putut fi stabilită, cel puţin nu până acum.

Femeia are trei copii în vârstă, de 6, 8 şi 10 ani. Paradoxal, femeia a avut grijă până acum aparent ireproşabil de aceşti trei copii. Femeia a spus că după cei trei copii nu şi-a mai dorit şi alţii, astfel că ar fi ajuns la aceste fapte oribile. Despre soţul ei şi tatăl copiilor, care locuieşte sub acelaşi acoperiş, anchetatorii nu au transmis încă nimic.

„La data de 09 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou-născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns. Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, sunt printre puţinele date transmise cu referire la acest caz de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. În momentul de faţă se aşteaptă rezultatul expertizei psihiatrice, pentru a se stabili dacă femeia a avut sau nu discernământ la comiterea faptelor.

Femeia este anchetată, cel puţin deocamdată, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia despre care sunt probe că şi-a ucis trei copii, lăsată liberă, acasă, fără restricţii.
 Vizualizări articol: 2385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Femeia despre care sunt probe că şi-a ucis trei copii, lăsată liberă, acasă, fără restricţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei