Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 152 (7153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare

Start ediţiei a XXVIII-a a Festivalului Internaţional de folclor „Arcanul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul” de la Rădăuţi, ediţia 2019, manifestare despre care se poate spune că a intrat în tradiţia locală, va debuta vineri, 5 iulie, în cadrul acţiunilor culturale dedicate Zilelor Municipiului Rădăuţi, şi va reuni o serie de spectacole în acest weekend. Potrivit celor declarate de directorul festivalului, Ovidiu Foca, ediţia din acest an se doreşte a fi de o calitate deosebită pentru că festivalul a avut un standard înalt încă de la debutul său.

„Pe scena amplasată în Piaţa Centrală vor evolua artişti din străinătate, ansambluri reprezentative pentru ţările de origine, dar şi ansambluri de valoare din ţara noastră. Sunt sigur că spectacolele vor fi de o înaltă calitate artistică şi că rădăuţenii vor aprecia evoluţiile oaspeţilor festivalului şi ale ansamblurilor din zonă. Administraţia locală s-a străduit ca manifestările prilejuite de Zilele Municipiului şi Festivalul <Arcanul> să aducă un moment de bucurie şi de relaxare în sufletul celor care muncesc şi trăiesc în municipiul Rădăuţi”, a afirmat Ovidiu Foca.

 

Vor evolua şi şapte ansambluri din Turcia, Ucraina, Moldova, Slovacia, Serbia şi Cehia

Directorul Festivalului Internaţional „Arcanul” a spus că pregătirile au fost finalizate pentru manifestarea care va reuni, ca la fiecare ediţie, câteva sute de artişti, printre care şapte ansambluri din şase ţări. Ovidiu Foca a declarat: „La această dată mai sunt de finalizat câteva amănunte pentru buna desfăşurare a festivalului, dar vreau să-i asigur pe rădăuţeni şi pe toţi cei care vor veni la spectacolele noastre că vom păstra standardul cu care i-am obişnuit pe spectatori vizavi de calitatea şi originalitatea evoluţiilor de pe scenă. Prin efortul tuturor celor care suntem implicaţi în organizare, pot să vă asigur că şi ediţia a XXVIII-a va fi o manifestare deosebită”.

Pe scena ediţiei din acest an vor urca 14 ansambluri, din care şapte din străinătate: Ansamblul Folcloric Baskent Universitesi Halk Oyunlari Toplulugu din Turcia, Ansamblul Folcloric ,,Berehinea" din Ucraina, Ansamblul Folcloric ,,Bilcuţa" din Bilca, Ansamblul Folcloric ,,Cibănaşul" al Clubului Copiilor şi Elevilor din Rădăuţi, Ansamblul Etnofolcloric ,,Crenguţă de Iederă" din Chişinău - Republica Moldova, Ansamblul Folcloric Aromân ,,Dor" din Tulcea, Ansamblul Folcloric ,,Dor de Bucovina" din Suceava, Ansamblul Folcloric ,,Florile Bucovinei" al Casei de Cultură Rădăuţi, Ansamblul Folcloric ,,Izvoraş" din Drochia - Republica Moldova, Ansamblul Folcloric ,,Knahinka" din Slovacia, Ansamblul Folcloric Ucrainean ,,Kozacioc” din Bălcăuţi, Ansamblul Folcloric ,,Stejarul” din Cajvana, Ansamblul Folcloric ,,Sveti Stefan Despot Srpski Despotovac” din Serbia şi Ansamblul Folcloric ,,Velicka" din Cehia.

În cadrul festivalului vor mai susţine recitaluri interpreţii Alexandra Dăncilă, Dana Dăncilă, Elena Negru, Andreea Chisăliţă, Maria Iliuţ şi Ionela Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start ediţiei a XXVIII-a a Festivalului Internaţional de folclor „Arcanul”.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Start ediţiei a XXVIII-a a Festivalului Internaţional de folclor „Arcanul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei