Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 151 (7152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La Poznan

Ansamblul „Balada Dornelor”, la un festival internaţional de folclor, în Polonia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ansamblul Folcloric „Balada Dornelor” al Clubului Copiilor Vatra Dornei s-a întors recent de la cea de-a X-a ediţia a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii „Kids Fun Folk” desfăşurat în oraşul Poznan – Polonia.

Festivalul, organizat de Asociaţia „Trăieşte pentru folclor”, face parte din calendarul evenimentelor mondiale CIOFF (Comitetul Internaţional de Organizare al Festivalurilor de Folclor), organizaţie afiliată UNESCO, şi are ca scop transmiterea dragostei pentru tradiţiile populare autentice către copii şi tineri. Alături de elevii din Vatra Dornei care au reprezentat folclorul din România, la festival au fost prezenţi copii din Ucraina, Slovacia, Lituania, Thailanda şi Polonia.

Aşa cum am aflat de la prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, în cadrul festivalului elevii dorneni au susţinut cinci spectacole în oraşul şi în districtul Poznan şi în regiunea Wielkopolska. La şcoala elementară Kleszczewo, elevii polonezi au învăţat în cadrul atelierului de lucru susţinut de colegii lor din Vatra Dornei elementele dansului popular românesc şi jocurile „Hora mare din Bucovina”, „Sârba” şi „Hora din Oltenia”.

Prof. Vasile Moroşan ne-a spus: „În cadrul festivalului, copiii dorneni au participat la activităţi interesante, cum ar fiDansul popular în oraş, Seara dansului popular şi Vânătoarea de comori, prin intermediul cărora au cunoscut tradiţiile, frumuseţile şi istoria oraşului Poznan şi a regiunii Wielkoposka, au legat prietenii.

Participarea la festivalul din Polonia a fost o bună oportunitate pentru elevii dorneni de a cunoaşte o perioadă neagră a istoriei prin vizitarea lagărului Auschwitz Birchenau şi au admirat pentru câteva ore frumuseţea oraşului Cracovia”.

Prezenţa Ansamblului „Balada Dornelor” la Festivalul „Kids Fun Folk” din Polonia a fost susţinută de Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei şi Asociaţia Plaiurile Dornelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul „Balada Dornelor”, la un festival internaţional de folclor, în Polonia.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ansamblul „Balada Dornelor”, la un festival internaţional de folclor, în Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei