Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 103 (7104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Un vitezoman care a accidentat mortal un copil pe trotuar, condamnat cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din comuna Gălăneşti, trimis în judecată pentru ucidere din culpă după ce a provocat un groaznic accident rutier în urma căruia a murit un copil în vârstă de 13 ani, accident produs pe fondul vitezei excesive a conducătorului auto, şi-a aflat o primă pedeapsă, stabilită de magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi. Judecătorii au stabilit că tânărul are de executat 2 ani şi 6 luni de închisoare, însă pedeapsa a fost suspendată condiţionat, pe durata unui termen de încercare de 3 ani de zile. Sentinţa nu este definitivă şi mai mult ca sigur va fi atacată cu apel. Dacă pedeapsa nu va fi modificată, inculpatul, Ionuţ Şulai, va scăpa fără nici o zi de închisoare.

Accidentul s-a petrecut la începutul lui martie 2017.

Ionuţ Şulai, în vârstă de 20 de ani la acea vreme, conducea un VW Golf. Autovehiculul scăpat de sub control de şofer pe fondul vitezei excesive a lovit două maşini parcate, pe care le-a făcut zob, iar apoi s-a îndreptat ca o rachetă spre doi copii care se aflau pe trotuar.

Potrivit martorilor, dar şi datelor de anchetă, Iulian Alexandru Dascăl, copilul care a murit în accident, a fost smuls efectiv de lângă bicicletă şi aruncat peste 50 de metri. În cădere, a lovit o bancă prinsă în beton, iar forţa impactului a dus la ruperea unei scânduri, dar şi la mutarea din loc, cu circa un metru, a băncii. Practic, decesul a fost instantaneu.
Acul vitezometrului autoturismului s-a blocat la 140 de km/h după accident.

Oamenii care locuiesc în centrul comunei Gălăneşti au relatat la vremea respectivă că au crezut prima dată că este vorba de un cutremur, atât de puternic a fost zgomotul produs în urma impactului dintre maşina scăpată de sub control şi celelalte două.

În urma accidentului şi şoferul a fost rănit grav. El a suferit o fractură la un picior şi la antebraţ, fiind internat o perioadă mai lungă. De asemenea, rănit a mai fost şi un pasager din autoturism.

Copilul care a murit se întâlnise cu un prieten şi mai avea 100 de metri până la casa bunicilor, acolo unde locuia la sfârşit de săptămână.

Revenind la procesul de la Judecătoria Rădăuţi, magistraţii au mai stabilit ca părţile civile din dosar, membri familiei băiatului ucis, să încaseze daune civile de 65.000 de euro, plus 10.000 de lei daune materiale. Şi această latură a procesului poate fi contestată însă cu apel.

Inculpatul se bucură încă de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un vitezoman care a accidentat mortal un copil pe trotuar, condamnat cu suspendare.
 Vizualizări articol: 3247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un vitezoman care a accidentat mortal un copil pe trotuar, condamnat cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei