Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 89 (7090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probe

Detalii despre furturile comise de hoţii care au spart casele oamenilor de afaceri din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au oferit detalii despre cinci cazuri de furturi, mai exact patru furturi şi o tentativă de furt, în care au fost implicaţi indivizii care acţionau în casele oamenilor de afaceri din Suceava.

Pentru aceste fapte, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Tiberiu Mercheş şi a lui Sergiu Nicolae Lahman. Primul este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, la fel ca şi colegul său de acţiune.

Pe 2 iulie 2018, în intervalul orar 10:00-11:00, Cătălin Tiberiu Mercheş a forţat uşa de acces a locuinţei unui om de afaceri, moment în care a fost surprins de proprietar şi a fugit fără a reuși să sustragă bunuri sau valori.

Două zile mai târziu, pe 4 iulie 2018, în intervalul 09:30-11:15, când proprietarul nu era acasă, Cătălin Tiberiu Mercheş a escaladat o fereastră şi a pătruns în locuința omului de afaceri, de unde a furat două ceasuri și un cuțit, creând un prejudiciu de 200 de lei.

A treia faptă este din noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie 2018, în intervalul orar 19:00-03:00, când Cătălin Tiberiu Mercheş şi Sergiu Nicolae Lahman au acţionat la casa unui alt om de afaceri.

„Au pătruns prin efracția și escaladarea unei ferestre în locuință, de unde au sustras mai multe bijuterii din aur, gablonțuri, ceasuri de mână și au încercat să sustragă un seif încastrat în perete, creând prin acestea un prejudiciu de aproximativ 15.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Activitatea a continuat şi în luna decembrie, iar în seara zilei de 16 a acelei luni, cei doi au forţat uşa de acces de la bucătărie a altei locuinţe. După ce au răvășit mai multe bunuri, hoţii au plecat cu 7.150 de euro și 14.800 de lei, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 47.000 de lei.

Tunul cel mare l-au dat în seara zilei de 5 ianuarie 2019, când din locuinţa din cartierul Budujeni a unui om de afaceri au furat o casetă metalică de valori care conținea mai multe sume de bani, respectiv: 137.600 de lei, 11.250 de euro, 1 820 de dolari americani și mai multe bijuterii din aur, creând un prejudiciu total de aproximativ 250.000 de lei.

 

Din furturile probate, prejudiciul se ridică la aproape 500.000 de lei

Faptelor amintite mai sus li se adaugă cea din noaptea de 19 spre 20 iulie 2018, faptă pentru care luna trecută s-a dispus arestarea lui Lahman şi Mercheş. Acel furt s-a lăsat cu un prejudiciu de peste 150.000 de lei, astfel încât valoarea totală a prejudiciului se ridică la aproape 500.000 de lei.

Şi acesta pare doar începutul, pentru că alte 10-12 furturi de la alţi oameni de afaceri din Suceava sunt încă sub lupa anchetatorilor şi urmează să fie probate.

În arest preventiv se află şi Cezar Ioan Dumitru, zis „Creţu”, a cărui implicare a fost stabilită pentru furtul din noaptea de 19 spre 20 iulie 2018.

În acelaşi dosar s-a dispus arestarea în lipsă a lui Vasile Marian Pirojec. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de „complicitate la furt calificat”, iar pentru că este dispărut de la domiciliu poliţiştii l-au dat în urmărire internaţională.

Rolul fiecărui personaj în furtul comis în iulie 2018 a fost detaliat de un alt personaj deja arestat şi trimis în judecată în acest caz. Este vorba de Mihai Gabriel Precob, de 31 de ani, din Suceava, trimis în faţa magistraţilor de la Judecătoria Suceava pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Detalii despre furturile comise de hoţii care au spart casele oamenilor de afaceri din Suceava.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Detalii despre furturile comise de hoţii care au spart casele oamenilor de afaceri din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei