Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 84 (7085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program prevenire accidente

31 de şoferi pericol public au ajuns în arestul poliţiei în mai puţin de două luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amplul program al poliţiei care vizează reducerea numărului de accidente rutiere prin măsuri ferme faţă de sucevenii care calcă în picioare legislaţia rutieră s-a concretizat în mai puţin de două luni de zile prin emiterea a 31 de ordonanţe de reţinere pe numele unor conducători de vehicule. Punerea în aplicare a programului a început pe 15 februarie şi este în plină desfăşurare. Cei mai mulţi dintre cei reţinuţi în arestul poliţiei judeţene au fost prinşi la volan băuţi şi fără permise de conducere. Alţii aveau deja dosare penale anterioare tot la regimul rutier şi cu toate acestea au continuat să conducă.

Poliţiştii spun că vor continua ferm acest program, iar cei care conduc deşi nu au permise de conducere ori sunt sub influenţa alcoolului vor ajunge după gratii chiar dacă nu provoacă accidente. Printre cei 31 sunt şi autori de infracţiuni multiple care la expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore au fost arestaţi preventiv 30 de zile de judecători ori plasaţi în arest la domiciliu.

 

Prevenţie generală care se aplică mai ales în comunităţile mici

Pe lângă faptul că pentru un om normal 24 de ore petrecute în arest sunt un prilej serios de meditaţie la ce a făcut şi care pot fi consecinţele faptelor sale, poliţiştii mizează şi pe o prevenţie generală cu aceste cazuri. Mai ales în comunităţile mici, în sate sau comune, reţinerea unui şofer băut poate avea un impact important şi asupra celorlalţi membri ai comunităţii.

Un exemplu este tânărul în vârstă de 21 de ani, din Iacobeni, reţinut pentru 24 de ore la începutul acestui săptămâni, după ce a ieşit în trafic pe un moped, fiind beat, şi a luat cu el şi un copil de 8 ani. Mopedul s-a răsturnat, iar copilul în vârstă de 8 ani a fost rănit destul de serios. Tânărul care a condus mopedul a fost pus sub acuzare pentru comiterea a cinci infracţiuni la regimul rutier şi introdus în arestul poliţiei judeţene.   

 

Numărul de accidente grave şi de morţi este în scădere

Poliţiştii suceveni au de luptat cu o problemă care s-a repetat an de an: în Suceava mor cei mai mulţi oameni în accidente rutiere. Anul trecut, în accidentele din judeţul Suceava au murit 84 de persoane. Deşi numărul de morţi a fost în scădere faţă de anul 2017, Suceava a rămas tot pe primul loc la număr de morţi în accidente în România. 

2019, cel puţin până acum, a adus o nouă scădere a numărului accidentelor rutiere şi a numărului de morţi. De la începutul anului în judeţ s-au înregistrat 44 de accidente rutiere, cu 15 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. S-au înregistrat 14 persoane decedate, cu trei în minus, şi 40 de răniţi grav, faţă de 50 în aceeaşi perioadă din anul 2018. Poliţiştii speră că vor reuşi să menţină acest trend descrescător pe tot parcursul acestui an, prin cât mai multe acţiuni de control în trafic şi măsuri ferme faţă de cei care încalcă grav legislaţia rutieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 31 de şoferi pericol public au ajuns în arestul poliţiei în mai puţin de două luni.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
31 de şoferi pericol public au ajuns în arestul poliţiei în mai puţin de două luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei