Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 43 (7044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mandat confirmat

Violatorul care a atacat femei pe străzile Sucevei nu a avut nimic de spus pe scările Tribunalului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bărbatul din Dumbrăveni care a răspândit groază printre mai multe femei din Suceava, pe care le-a atacat pe stradă, a fost adus ieri de poliţiştii de la Centrul de Arest Preventiv în faţa magistraţilor de la Tribunalul Suceava, care au judecat contestaţia acestuia faţă de măsura arestării preventive.

Mihăiţă Novac, în vârstă de 44 de ani, şi-a ascuns faţa cât de mult a putut şi nu a avut nici un răspuns la întrebările unui reporter al Monitorului de Suceava, cu privire la acuzaţiile împotriva sa.

Mihăiţă Novac este pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni de agresiune sexuală şi este suspect principal în cazul unui viol comis asupra unei tinere cu probleme psihice.

Tribunalul Suceava a respins contestaţia inculpatului şi a menţinut arestul preventiv pentru 30 de zile.

 

Un violator recidivist, prins târziu de poliţişti

Începând din luna octombrie a anului trecut, poliţiştii suceveni au avut informaţii legate de faptul că un individ atacă femei pe stradă, în municipiul Suceava, fără a avea aparent vreun motiv clar. Acesta nu era clar tâlhar, pentru că nu îl interesau bunurile femeilor, iar faptul că încerca să le strângă de gât şi să le tragă spre locuri ferite a adus indicii destul de clare că este vorba de un obsedat sexual.

Cinci astfel de plângeri au fost înregistrate la Poliţia municipiului Suceava, în perioada octombrie-decembrie 2018, fără ca autorul să fie prins.  

După o pauză de aproximativ două luni, la începutul lunii februarie a acestui an, o faptă de viol a reactivat poliţiştii cu privire la cazul obsedatului sexual.

Din cercetările ulterioare ale poliţiştilor a rezultat că în ziua de 6 februarie un individ a abordat o tânără în vârstă de 24 de ani în incinta Policlinicii Areni, care aştepta să intre la un cabinet de psihiatrie. Acesta i-a spus victimei că este medic şi o poate duce la consultaţie la cabinetul său. Victima a acceptat să meargă cu el, astfel că cei doi s-au deplasat pe strada Mărăşeşti. Individul a dus-o într-o clădire dezafectată, unde a violat-o. Anchetatorii au toate motivele să creadă că acelaşi Novac este şi autorul violului.

Mihăiţă Novac are un „CV” impresionant în materie de violuri. Un astfel de individ nu avea cum să nu fie în capul listei de suspecţi la momentul apariţiei primelor atacuri. 

În anul 2004, Mihăiţă Novac, pe atunci în vârstă de 30 de ani, a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de viol, o tentativă de viol, o infracţiune de perversiuni sexuale şi o tâlhărie.

Toate faptele fuseseră comise în acelaşi an. 

Individul acţiona şi atunci în municipiul Suceava, după care pleca imediat la Dumbrăveni. 

La acea vreme, Novac a acostat patru femei, iar pe trei dintre acestea le-a violat. Acesta o supusese pe una dintre femei şi la perversiuni sexuale, iar pe o altă victimă a şi tâlhărit-o, furându-i 150 de euro şi 50.000 de lei. Modul de operare are multe în comun cu cel de acum. Femeile erau acostate pe stradă şi violate cu multă violenţă în locuri ferite. Violatorul îşi imobiliza victimele ameninţându-le cu cuţitul sau cu spray-ul lacrimogen. Individul stătea ascuns în ruinele Mănăstirii Zamca, iar faptul că era singuratic şi nu avea anturaj a făcut ancheta dificilă. Și la acea vreme, în 2004, individul era recidivist. El fusese eliberat din 2003, închis tot pentru viol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violatorul care a atacat femei pe străzile Sucevei nu a avut nimic de spus pe scările Tribunalului.
 Vizualizări articol: 2804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Violatorul care a atacat femei pe străzile Sucevei nu a avut nimic de spus pe scările Tribunalului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei