Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 35 (7036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

O lume nebună

Preot fals, din Suceava, filmat pe când "spovedea" o enoriașă într-o benzinărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După medicul estetician fals, avocatul fals și stomatologul fals, acum a devenit celebru și cazul unui preot fals, originar din Suceava.

Bărbatul, care se îmbrăca în sutană, pretindea că e călugăr la muntele Athos și cerea bani pentru serviciile sale religioase, a stârnit furori pe internet după ce a fost filmat și pozat pe când "spovedea" o enoriașă în parcarea unei benzinării.

Incredibila scenă s-a petrecut în decembrie 2018, în plină stradă, în spatele unei benzinării din București, de pe bulevardul Corneliu Coposu, unde o femeie a îngenuncheat pe trotuar, i s-a pus patrafirul și a fost spovedită de un preot, sub privirile mirate a zeci de oameni veniți să alimenteze mașinile, ba chiar și în prezența unui echipaj de poliție.

Oamenii legii s-au apropiat să vadă ce se întâmplă, dar cel care pretindea a fi preot le-a explicat ce face și aceștia s-au urcat în autoturism și au plecat. Întreaga scenă, filmată de un amator, a stârnit amuzamentul a milioane de oameni, nu doar în mediul online, pentru că imaginile au fost difuzate și la TV.

Recent s-a dovedit că preotul din benzinărie este de fapt un escroc, nicidecum călugăr la muntele Athos, așa cum pretindea. Acesta se numește Valentin Moscalu și este din Câmpulung Moldovenesc. Cazul său a fost prezentat la ştirile TVR.

În decembrie, magistrații Judecătoriei Cornetu din Ilfov l-au trimis după gratii pentru 30 de zile pentru înșelăciune. Falsul preot a fost prins în flagrant de polițiștii din orașul Pantelimon în timp ce intrase în casa unei familii să facă o sfeștanie contra sumei de 200 de lei. Polițiștii au venit acolo fiind sesizați de familia respectivă, iar acum bărbatul urmează să fie trimis în judecată.

Dacă va fi condamnat, acesta riscă să stea după gratii mai multă vreme, mai ales că nu este la prima „ispravă”.

În octombrie 2018, falsul preot a fost condamnat de judecătoria Sectorului 3 la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru că a înșelat 14 persoane și le-a luat între 50 lei și 600 de lei pentru servicii religioase. Tot magistrații Judecătoriei sectorul 3 l-au condamnat și la plata unor despăgubiri între 1.700 și 15.000 de lei către credincioșii pe care i-ar fi înșelat între 2015 și 2017, dar sentința nu este încă definitivă.

Lui Valentin Moscalu i-au fost confiscate și „instrumentele” de care se folosea pentru a convinge oamenii că este preot, de la sutană, patrafir, până la Moliftelnic (una dintre cele mai importante cărți bisericești), o "Evanghelie" și două cruci din lemn cu inscripția "Ierusalem".

Contactați de TVR, reprezentanții Patriarhiei Române i-au îndemnat pe credincioși să   sune la episcopie în caz de au suspiciuni în privința unor așa-zis preoți, mai ales în locații nepotrivite practicării ritualurilor clericale, precizând că preoții autentici se găsesc la biserică, nu pe stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preot fals, din Suceava, filmat pe când "spovedea" o enoriașă într-o benzinărie.
 Vizualizări articol: 9860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Preot fals, din Suceava, filmat pe când "spovedea" o enoriașă într-o benzinărie5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei