Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 287 (6997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obiceiuri

Ediţia de anul acesta a proiectului este organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina organizează, în 2018, o nouă ediţie a proiectului „Crăciun în Bucovina”.

Manifestările au început duminică, 16 decembrie a.c., cu un spectacol de colinde susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. Începând de luni, 17 decembrie, şi până ieri seara, în fiecare seară, tot pe esplanada Casei de Cultură Suceava au avut loc spectacole de colinde susţinute de formaţii ale minorităţilor din judeţ şi elevi ai Școlii Populare de Arte „Ion Irimescu”. De astăzi şi până pe 23 decembrie 2018, în aceeaşi locaţie şi între aceleaşi ore vor avea loc spectacole de colinde susţinute de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” şi Grupul folcloric „Obcina Stânişoarei” din Mălini, dar şi concertul de Crăciun "Colindăm Bucovina”.

Pentru ziua de 26 decembrie, este programat evenimentul „Pe la noi de sărbători”, în cadrul căruia vor avea loc spectacole de obiceiuri de Anul Nou, la Putna, de la ora 12:00, Suceviţa, de la ora 14.00 şi la Mănăstirea Humorului, de la ora 16:30.

Pentru ziua de 27 decembrie a.c. este programată parada obiceiurilor de iarnă în municipiul Suceava. Astfel, parada organizată în cadrul Festivalului Internaţional „Obiceiuri de Iarnă” va începe de la ora 11:00, în centrul Sucevei, după care, de la ora 12:00, pe esplanada Casei de Cultură va începe un spectacol susţinut de formaţii din judeţul Suceava, regiunea Cernăuţi (Ucraina) şi Republica Moldova.

Tot în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, pe 29 decembrie, de la ora 11:00 şi până la 19:00, la Vatra Dornei va avea loc Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă „Porniţi plugul, Feţi frumoşi!”. În aceeaşi zi, între orele 11:00 şi 19:00, în oraşul Broşteni va fi organizat un alt festival de datini şi obiceiuri, „Porniţi plugul, gospodari!”.

Ediţia de anul acesta a proiectului „Crăciun în Bucovina” se va încheia cu „Festivalul obiceiurilor de iarnă pe stil vechi”, care va avea loc în perioada 13 – 15 ianuarie 2019, în comuna Drăguşeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ediţia de anul acesta a proiectului este organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ediţia de anul acesta a proiectului este organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei