Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 287 (6997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hoţi prinşi

Au spart o casă şi au furat 56.000 de lei, în timp ce proprietarul juca la nuntă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii judiciarişti de la Vatra Dornei au acţionat acum două zile într-un dosar de furt cu prejudiciu foarte mare. Este vorba de o spargere la pont, dată la locuinţa unui pădurar din Dorna Candrenilor, fapta fiind comisă în timp ce proprietarul se afla la o nuntă, la Poiana Stampei. Din casa părţii vătămare hoţii au plecat cu euro şi lei, prejudiciul total fiind calculat la 56.000 de lei. Din datele anchetatorilor rezultă că la comiterea faptei au participat trei autori, din care unul este arestat pentru un alt furt, comis pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

 

Percheziţii la locuinţele a doi dintre suspecţi

Pe 19 decembrie, poliţiştii Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei şi ai Biroului Investigaţii Criminale Vatra Dornei au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, emise de Judecătoria Vatra Dornei, la locuinţele a doi dintre suspecţi. Au fost căutaţi şi găsiţi Cristi Dâmbu, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Vatra Dornei, şi Cristian Ometiţă, în vârstă de 29 de ani, din comuna Dorna Candrenilor.

„În urma probatoriului administrat, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a celor doi suspecţi, iar în urma consultării cu procurorul de caz, s-a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

În noaptea de 1 spre 2 septembrie, hoţii au pătruns prin efracţie în casa unui bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, şi au furat în jur de 10.000 de euro şi 10.000 de lei. Unul dintre suspecţi este vecin cu păgubitul, iar poliţiştii au stabilit în detaliu cum a fost pusă la cale acţiunea şi cum a fost pusă în practică.

 

Un al treilea suspect, adus la audieri din penitenciar. Este arestat pentru un alt furt cu prejudiciu mare

În afara celor doi, poliţiştii dorneni au date că principalul autor este un anume Gheorghe Dănilă, zis „Geo”, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei. Acesta este arestat în alt dosar, tot de furt cu prejudiciu mare. 

Este vorba de un furt din data de 12 noiembrie, comis dintr-o casă din localitatea bistriţeană Rodna. Atunci, trei indivizi au furat din casa victimei suma de 6.420 de euro şi 38.300 de lei, precum şi un pistol cu aer comprimat, deţinut legal. La vremea respectivă, cei doi autori din Rodna au fost prinşi imediat, la fel şi cel din Dorna, pe raza localităţii de domiciliu. Prejudiciul a fost recuperat integral în acest caz. După această faptă, Gheorghe Dănilă, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a fost arestat preventiv. 

În cazul furtului de la Dorna Candrenilor deocamdată nu s-a recuperat nimic din prejudiciu, însă cercetările continuă în acest sens. Marea problemă este că a trecut destul de mult timp de la comiterea faptei, iar banii au fost în mare parte cheltuiţi, însă există şi varianta dispunerii de măsuri asigurătorii pe unele bunuri ale inculpaţilor.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au spart o casă şi au furat 56.000 de lei, în timp ce proprietarul juca la nuntă.
 Vizualizări articol: 4638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Au spart o casă şi au furat 56.000 de lei, în timp ce proprietarul juca la nuntă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei