Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centenar

Consiliul Judeţean Suceava participă la marcarea „Drumului care uneşte”, de la Drobeta-Turnu Severin la Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava este partener în proiectul social-turistic Via Transilvanica, iniţiat de Asociaţia Tăşuleasa Social, care presupune amenajarea şi marcarea unui traseu în lungime totală de 950 de kilometri, care străbate 10 judeţe. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că traseul pleacă de la Drobeta-Turnu Severin, locul unde a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I, străbate Transilvania şi se încheie la Putna, unde odihneşte Ştefan cel Mare. „În judeţul Suceava sunt 200 de km din traseu. În perioada 29-30 septembrie vom participa la amenajarea tronsonului planificat pentru acest an”, a declarat Flutur.

Potrivit acestuia, pentru judeţul Suceava există două variante de traseu, una de la graniţa cu judeţul Bistriţa-Năsăud, pe la Şaru Dornei, prin Vatra Dornei, Rarău, Voroneţ, Mănăstirea Humorului – Putna, iar alta, de la Izvoarele Sucevei – Brodina- Putna. Avantajul primului traseu ar fi că o parte a acestuia, de la Humor la Putna, respectiv „Drumul Pelerinului”, este deja marcat.

Via Transilvanica este inspirat de celebra rută Camino de Santiago, cu potecile de pelerinaj din Spania, şi este văzut de iniţiatori ca „drumul care uneşte”. Fiind vorba de amenajarea unui drum extins, aceasta se va face în mai multe etape. Pentru anul în curs este prevăzută o porţiune de 100 de kilometri, în zona Ţara Dornelor – Reghin.

Printre susţinătorii proiectului se numără ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu, salvamontistul Toma Coconea, principele Nicolae şi profesorul universitar Mihaela Miroiu.

Preşedintele Flutur a anunţat, ieri, şi calendarul principalelor evenimente organizate sau la care va participa CJ, până în data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.

 

Calendarul evenimentelor la care CJ este parte

Astfel, astăzi începe Oktoberfest în Est, în parcul Ariniş din Gura Humorului.

În perioada 20-23 septembrie, 20 de reprezentanţi ai destinaţiilor turistice recompensate cu trofeul Eden vor vizita Suceava, într-un infotur.

În perioada 25-27 septembrie, CJ va participa, alături de reprezentanţi ai 22 de ţări, la cea de-a XI-a Convenţie europeană în domeniul ariilor montane şi patrimoniului cultural, Euromontana, care se va desfăşura la Vatra Dornei.

Tot la sfârşitul acestei luni, 29-30 septembrie, are loc a 50-a ediţie a Festivalului Naţional „Nicolae Labiş”, la Mălini, Suceava şi Fălticeni, ocazie cu care CJ va acorda 100 de medalii pentru ediţia jubiliară.

Luna viitoare, pe 1-5 octombrie, la invitaţia lui Gheorghe Flutur judeţul Suceava va fi vizitat de o delegaţie a Parlamentului austriac şi de un grup de oameni de afaceri din Austria.

În următoarea săptămână, 8-11 octombrie, CJ va avea reprezentanţi la Expo Real München, iar în data de 15 octombrie va sărbători acasă, la Suceava, ziua de naştere a compozitorului Ciprian Porumbescu.

Printre evenimentele care vor avea loc în viitorul apropiat se mai numără Târgul de Toamnă de la Suceava, din 19-21 octombrie, sesiunea academică de dezbateri dedicată Marii Uniri, din 16-17 noiembrie, cu participarea a 20 de membri ai Academiei Române şi a unor academicieni din Cernăuţi, dezvelirea statuii lui Iancu Flondor, în 27 octombrie, lângă Palatul Administrativ, inaugurarea Laboratorului Regional de Restaurare din Suceava şi amplasarea de plăcuţe informative pe traseul armatei române, Cornu Luncii – Siret - Cernăuţi.

În data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, se va desfăşura şedinţa festivă a Consiliului Judeţean Suceava, va fi dezvelită statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, după restaurare, va fi inaugurată Piaţa Bucovinei şi va fi vernisată expoziţia „100 de ani de la Marea Unire”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava participă la marcarea „Drumului care uneşte”, de la Drobeta-Turnu Severin la Putna.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean Suceava participă la marcarea „Drumului care uneşte”, de la Drobeta-Turnu Severin la Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei