Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 203 (6913)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lipsă de implicare

Locuitorii unui cătun din Brodina au stat izolaţi timp de o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru locuitorii unui cătun din comuna Brodina fiecare ploaie le aduce doar necazuri. Timp de o săptămână, cei 60 de oameni care trăiesc în Cununschi au fost izolaţi complet de restul lumii.

S-a întâmplat după ce drumul de acces a fost distrus de pârâul Cununschi, iar reprezentanţii Primăriei Brodina au avut nevoie de zile întregi pentru a crea alte variante de acces.

Practic, până pe 4 septembrie, oamenii din Cununschi au fost nevoiţi să se descurce doar cu ceea ce aveau pe lângă case. Între timp, accesul se poate face doar pietonal sau cu căruţa, accesul autovehiculelor fiind imposibil.

Până la primul magazin de la care locuitorii din Cununschi pot cumpăra diferite produse, situat la km 15 în Brodina de Jos, sunt mai bine de 8 km, drum pe care oamenii trebuie să-l facă fie pe jos, fie cu ajutorul vreunui vecin care deţine căruţă.

„Ni s-a spus de la Primăria Brodina că tot ceea ce ţine de ei au făcut, iar de refacerea drumului prin pădure e treaba celor de la Ocolul Silvic Brodina. Acum o săptămână şi ceva ne-au promis că vin să refacă drumul, dar până acum nu s-a mişcat absolut nimic”, a spus Rodica Procopiuc, unul din locuitorii din Cununschi.

Nu este pentru prima dată când oamenii din acest cătun au probleme cu drumul de acces. S-a întâmplat în mai multe rânduri. În 2017, de exemplu, oamenii s-au săturat să aştepte implicarea administraţiei locale şi au pus mâna pe lopeţi şi sape şi au refăcut cu propriile forţe singurul drum de acces în localitate.

Evenimentul a fost postat şi pe Facebook, fireşte, cu remarcile acide ale unuia dintre cei implicaţi, la care s-au adăugat peste 100 de comentarii ale internauţilor, mulţi dintre ei rude cu oamenii din Cununschi.

„Locuitorii acestui sat au crezut până în acest moment că promisiunile făcute înainte de alegerile locale se vor lăsa cu fapte ... din păcate, au rămas doar promisiuni. Cu siguranţă dacă s-ar fi intervenit la timp cu câteva utilaje nu s-ar fi ajuns aici. Aceşti oameni au lăsat tot ce au avut de făcut şi o zi întreagă au lucrat pentru a face posibil un drum de acces spre casă. Probabil nu se vor lua măsuri nici acum şi după ceva timp drumul va redeveni cum aţi văzut în imaginile de mai jos...dar ăsta e primul pas, vom face demersurile necesare pentru ca şi cei de la Consiliul Județean Suceava să ştie de situaţia noastră”, este mesajul locuitorilor din Cununschi.

Din păcate, problemele de anul trecut au revenit în actualitate şi în 2018, şi nu o dată, ci de mai multe ori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii unui cătun din Brodina au stat izolaţi timp de o săptămână.
 Vizualizări articol: 2013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii unui cătun din Brodina au stat izolaţi timp de o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei